Jeg har funnet strømtyven!

For litt over en måned siden startet jeg å lure veldig på hvorfor vi har brukt så mye i strøm siden vi flyttet. Du kan lese om «jakten på strømtyven» her.  Nå har jeg funnet den!

Det viser seg at vi ikke har brukt mye strøm siden vi flyttet. Vi har betalt for mye strøm.

Jeg antok at Mannen leste av strømmen hver måned siden vi tegnet strømabonnementet i hans navn. Den gang ei, så regningene har basert seg på fjorårets bruk(det er vel det strømselskapene gjør når de stipulerer?). 1.juli sendte jeg inn hva måleren viste, og:

måling

minus 2692,30 kWh! Strømselskapet har regnet med at vi bruker i snitt 1890 kWh i måneden, mens vi i virkeligheten har brukt 973 kWh i måneden. Vi har betalt for nesten dobbelt så mye strøm som vi bruker. Ikke rart jeg synes det var dyrt! Lurer på om det er hun vi kjøpte leiligheten av som brukte mye strøm eller om det er vi som bruker lite. Begge deler kanskje?

Det vi har betalt inn for de første fire månedene i leiligheten vil dekke strømutgiftene for juni, juli, august og sikkert september også. DET gjør jo ingen ting!

Nå har vi også kastet ut det gamle, utette kjøleskapet og blitt flinkere til å bruke håndklær flere ganger(for å spare runder i vaskemaskinen). Vi drar nå ut ladere og kontakter når vi ikke bruker apparatene og jeg tenker strømsparing på kjøkkenet(skur av platene tidligere, og benytter ettervarmen f.eks.). I tillegg til at vi sparer strøm her og nå, legger vi til oss gode vaner som gjør at vi sparer strøm og penger i fremtiden også. Alle lyspærer som må skriftes vil bli byttet ut med sparepærer, og dusjhodet skal bli sparedusj. Alle monner drar!

 

utvikling

Brukte ikke strøm i juni vi 😉

Når jeg først var inne på strøm sjekket jeg opp strømabonnementet i utleieleiligheten også. Der har jeg tydeligvis ikke fulgt med da jeg undertegnet. Jeg hadde både en strømforsikring(hva nå det er), maksprisgaranti og et av de dyreste abonnementene med fastpris. Har nå tegnet den billigste avtalen(krever at hele kundeforholdet administreres på nett) og kuttet ut maksprisgarati(29 kr i mnd.) og forsikringen «trygg hverdag»(39 kr i mnd.). Godt å få ryddet opp i det!

Har du fått noen overraskelser når det gjelder strøm? Eller har du noen gode strømsparetips? Del gjerne i kommentarfeltet!hits