Fra starten

Hvis du er ny på bloggen og har lyst til å lese innleggene i den rekkefølgen de ble skrevet, starter du her!

~5106977Det første jeg delte på bloggen var min økonomiske historie:

Hvordan jeg ble millionær-del 1

Hvordan jeg ble millionær-del 2

Hvordan jeg ble millionær-del 3

 

 

Jeg skrev hva du må gjøre for å få lavere rente på boliglånet og hvordan du bør spare til bolig.

Jeg hevder at alle har råd til å spare og at det ikke er umulig å komme seg inn på boligmarkedet i innlegget Pengesnakk i kantina.

Jeg forklarte hvordan jeg og Mannen gjorde det da vi kjøpte leilighet sammen, og da min drøm om å bo i en leilighet som gjør meg lykkelig er i boks, satte jeg meg mål om å være økonomisk uavhengig om 10 år; 38 år og pensjonist.

Jeg slo et slag for å droppe kompliserte budsjetter, selge unna ting på finn.no og la en plan for å øke feriebudsjettet uten å bruke mer penger. 

Jeg elsker luksus og skrev et innlegg om hvordan jeg lever luksuslivet uten å bruke masse penger, og regnet på hvor mye det lønner seg å ha el-bil.

Jeg sparer 91 % av lønnen min hver måned for å nå sparemålet mitt. I innlegget hvordan spare smart delte jeg noen tanker om hvor man bør plassere pengene i forhold til hva målet med sparingen er.

Å kjøpe billig eller dyrt – en økonomisk og miljøvennlig tanke om å ikke kjøpe noe du ikke vet du kommer til å være fornøyd med i mange år fremover.

Tabbe! er et innlegg jeg delte etter å ha bestilt to hoteller for de samme nettene.

Hva ønsker du deg? spurte jeg dere for å påvirke dere til å ønske dere smartere gaver.

Jeg laget en plan for å bli rik, og sluttet å være redd for aksjer.

Banken måtte kontaktes for å få lavere boliglånsrente(igjen!), jeg startet jakten på strømtyven og delte mine strømsparetips.

Gledene ved å betale for fellesutgifter med et felleskort som i tillegg gir bonuser og et innlegg om å spise restemat på date startet den nye bloggkategorien penger og parforhold.

Jeg bruker kun penger på det som gjør meg lykkelig, og ser ikke på sparing som et offer. Et nytt sparemål dukket opp da en jentetur ble planlagt, og jeg skrev et innlegg om at det er tull at det lønner seg å gjeld, om du ikke har en investeringsstrategi.

Jeg tok et oppgjør med de som mente det var unødvendig av meg å spare halvparten av det jeg tjente som tenåring i innlegget langsiktighet og gode vaner og ba dere sjekke kontoutskriften for småkjøp i innlegget hundrelapper blir tusenlapper.

Om det lønner seg å kjøre buss, tog eller el-bil hvordan livet uten jobb kan se ut blogget jeg om i midten av juni.

Jeg utfordret meg selv og dere til å halvere matbudsjettet i en måned, og til å gjøre kutt i de faste utgiftene.

Jeg satt opp en konkret plan for å nå målet mitt og delte tips for å bli mer effektiv.

I innlegget hva jobber samboeren din med igjen, klaget jeg til om forutinntatte mennesker, og lo av dem etterpå.

4 %-regelen ble brukt da jeg prøvde å regne ut hvor mye penger jeg må spare før jeg kan si opp jobben. Jeg delte hvor mye penger jeg trenger for å være lykkelig, og spurte dere hvor mye dere trenger.

Å leie ut til feriegjester kan være morsomt og lønnsomt. Det skrev jeg om her.

Det var gøy å finne ut at vi kun bruker halvparten så mye strøm som den forrige eieren av leiligheten vi bor i. Strømsparingen fortsetter allikevel! Det var også gøy at banken satt ned renten for meg. Denne gangen hadde jeg ikke tatt kontakt engang!

Hva er det verste som kan skje om jeg IKKE ønsker å pensjonere meg som 38-åring? Det blogget jeg om her.

Jeg skrev om en handletur og innredning av uteplassen vår. Nå har vi det så fint at vi ikke trenger å reise bort på ferie!

Jeg fikk ny jobb, og startet serien om jobbsøking, som foreløpig inneholder innlegget «Bytte jobb? – 5 ting å tenke på».

I Intervjuserien min Pengesnakk med  intervjuet jeg min egen mann. Vil du være mitt neste intervjuobjekt, ta kontakt med meg på pengesnakk@outlook.com.

Jeg inrømmet til dere hvor dårlig det gikk da jeg prøvde å halvere matbudsjettet, noe Coop senere laget en sak om. Den kan du lese her.

Lånekasselånet under lupen fikk meg til å ville betale ned studielånet raskt! Jeg intervjuet bloggeren King Cash. Intervjuet ble delt inn i del 1 og del 2.

Jeg skal gifte meg! – og skrev om hvilke områder jeg sparer inn på.

Høsten kom, og sammen med den kom shoppinglysten. Jeg kjøpte en kjole, som jeg skal se hvor mange ganger jeg kan bruke før jeg går lei. Kjolen kan kombineres med mye, og det kan du lese mer om her.

Jeg skrev innlegget ekstrajobb og doggy bag,  og blogget om hvorfor høye låneavdrag gir meg lykke.

Vi har råd til å gjøre det vi vil gjøre – og kunne derfor arrangere bryllup kun et par måneder etter forlovelsen.

Jeg var hos skomakeren for første gang og skrev innlegget Kan det fikses? For å spare enda mer penger sluttet jeg å gå til frisøren.

Airbnb-prosjektet ble gjennomgått, og jeg intervjuet Beate bak bloggen Hennes penger.

Vi sendte dere en hilsen fra vår økonomiske bryllupsreise, og skrøyt litt av vår lavkostbil.

Jeg kjøpte en luksusmaskin og prøvde å motivere en bloggleser til å kvitte seg med en stor gjeld på kort tid.

Hvordan en kjole kunne gjøre at jeg alltid har noe å ha på meg kan du lese om her. Jeg blogget også om oppussingskostnader og fortsatte pengesnakk-intervjuserien min. Intervjuobjektet denne gangen var studenten Hege.

I mars delte jeg nyheten om at vi skal bli foreldre, og laget en liste over alt utstyr babyen vil trenge.

Bloggen hadde plutselig vært på nett i et helt år, og en oppdatering på sparemålene var på sin plass! Sparemålet for 2016 ble publisert her.

Jeg slo et slag for å rydde i og reparere gamle plagg og sko fremfor å kjøpe nytt.

Et tacofredagstips ble publisert her.hits

Leave a Reply