Hva svarer du om familie og venner tar kontakt før bursdag og jul? «neei. Jeg har vel alt jeg trenger..» Det bør du slutte med.

Givere elsker å få konkrete ønsker, og du elsker å få ting du virkelig har bruk for. Jeg har begynnt å bli flinkere til dette. Jeg kommer jo på ting jeg ønsker meg av og til. Aldri når noen spør så klart, men når jeg f.eks ser noe hjemme hos andre, noe går i stykker eller en ny bok har kommet ut.

Så jeg har en liste. Skriver opp smått og stort gjennom året. Ofte ting jeg ikke tar meg råd selv. Eksempler er fine håndklær jeg strengt tatt ikke har bruk for, duftlys, abonnement på favorittbladet, ansiktskremer og vinglass. Skriv opp ønskene dine når du kommer på dem du også! Helst på mobilen, om du som meg har med denne rundt overalt. Når spørsmålene kommer har du listen klar. Enkelt for giver, bedre for deg!

Lag to lister mens du er i gang. En til deg, en med gaveideer til andre. Er man litt oppmerksom når man er sammen med venner og familien kommer det stadig opp ting de trenger, eller ønsker seg. Skriv det ned, og «spar» på ønsket til vedkommende har bursdag. Det er så deilig å ha ønsker klare når bursdager dukker opp. De er, på samme måte som 24. desember, forutsigbare, men kan allikevel komme som julekvelden på kjerringa.

Impulsskjøp bli ofte dyre, og lite vellykket. Vet du hva du skal kjøpe i god tid, har du også muligheten til å finne ut hvor du kan få tak i gaven billigst mulig. Og det er så morro å gi bort noe mottakeren har glemt at de ønsket seg!hits