Dette innlegget er nok ikke like relevant for alle, men mange kjærestepar har felleskort. Andre burde kanskje hatt det?

Personlig elsker jeg det. Vår økonomi er helt adskilt. Vi har adskilte lån fra vi hadde hver vår leilighet. Vi er heldige og tjener omtrent det samme, og deler utgifter 50/50.

Det er ikke alle som er så nøye på det, og mange tenker nok at det alltid blir ca likt til slutt. Det kan godt hende, men uten et system kan fort begge tenke at de har betalt mye i det siste. Eller den ene ender opp med å faktisk betale det meste. Det kan føre til ugreie sitasjoner i fremtiden.

Å dele helt likt kan virke forferdelig pirkete. Hos oss er det jeg som er den pirkete. Nå vet jeg at vi betaler likt for felles utgifter, og det føles godt å ikke måtte føle på det ene eller det andre. Hadde vi ikke hatt felleskort hadde det fort blitt en jobb å gå igjennom kontoutskrifter og å finne ut hvem som hadde betalt for hva. Det hadde blitt for mye, selv for meg som elsker å sitte og regne på alt som har med økonomi å gjøre.

Istedenfor å opprette en felles konto i banken, har vi valgt å bruke kredittkort til fellesutgiftene. Dette høres ikke bra ut, vil nok noen tenke, men for oss er dette helt supert. Vi har alltid penger til det vi handler og betaler regningene hver måned.

Vi har ikke samme bank, og man må vel uansett betale for en konto man skal ha kort til? Sikkert ekstra for kort nummer to også.. Kredittkortene vi bruker er gratis.

De er faktisk bedre enn gratis. Vi samler penger i løpet av året på dem.

bankkort

Det er ikke noe å bli rik av altså. 2 % på dagligvare og 1 % på alt annet. Men det blir kanskje 2000 kr i året. Penger vi ikke har gjort noe for å få. Sånt liker jeg. Vi har to kort, slik at vi får bonus uansett om vi handler på Kiwi eller Coop.

Den største fordelen med å bruke kredittkort til fellesutgifter er at vi ikke betaler noe før vi vet hvor mye vi har brukt. Skulle vi satt inn penger på en felles konto hver måned, hadde jeg ikke ant hvilken sum jeg skulle sette inn. Hvor mye vi bruker varierer ganske mye, så dette passer godt for oss. Regningen deler vi på to. Enkelt og greit!

Hvordan håndterer dere fellesutgifter?hits