God mandag!

Denne helgen har vi vært på familiebesøk. Før vi kjøpte el-bil, tenkte vi lite på reisemåten. Vi satte oss bare i bilen, selv om det mest sannsynlig ikke var den billigste måten å reise ti mil på.

  • Kjører vi el-bil må vi ha et ladestopp på veien, og må derfor beregne litt ekstra tid. Det koster oss ca hundre kroner tilsammen å hurtiglade en gang hver vei. I tillegg må vi være på besøk hos noen vi kan lade hos, og helst være der i minst 8 timer.
  • Togbilett koster 231 per person hver vei, altså 924 kroner. Det synes vi koster mer enn det smaker, og vi ender derfor som oftest med å kjøre bil.
  • Vi var heldige som fikk sitte på med familie på fredag, så det var kun hjemturen vi måtte betale for denne gangen. Vi vurderte faktisk om vi heller skulle velge å kjøre selv da det jo koster 462 kr for tog en vei, og el-bil fortsatt ville lønt seg.
  • Buss koster 199 kr i løpet av dagen, men siste avgang kostet kun 99 kr! Faktisk kun 79 kr for meg, da ungdomsbillett gjelder til og med 28 år. Så da valgte vi buss. Og vi dro hjem med siste buss lørdag, istedenfor å vente til søndag og betale mer. 178 kroner for bussbillett til begge to. Veldig fornøyd!

Vi reiste dit på grunn av en familiefest, og bodde hos mormor fra fredag til lørdag. Veldig koselig, og helt uten utgifter. Jeg har faktisk ikke trukket kortet siden lønsjen på fredag!hits