Lyst til å bli mer effektiv i hverdagen? Les videre!

Legg vekk mobilen når du er hjemme, må jeg bare skrive aller først. Tiden går fortere enn du tror mens du trykker på den. Få ting gjort istedenfor!

Flytt TV-en, eller flytt sofaen slik at du ikke automatisk ser TV-sjermen når du setter deg ned. Siden vi flyttet hit vi bor nå har vi hatt TV-en i en annen etasje enn der vi oppholder oss mest. Det har gjort at vi «glemmer» å se på TV, uten at vi synes vi går glipp av noe. Hvis du avbestiller TV-pakkene, slik jeg anbefalte på søndag, vil det være enda mindre interessant å slå på TV hver kveld. Snakk sammen, og rydd i skuffer og skap for å finne ting noen andre kan ha bedre nytte av, og er villige til å betale for. Selv solgte jeg min gamle iPhone i forrige uke. 1900 kroner til jentetur! Dra på trening, eller tren hjemme. Ta en opprydning på kjøkkenet, stryk klær eller lag en plan for å halvere matbudsjettet. Det er uendelig med ting det er bedre å bruke tiden på enn å se på TV.

Hvis du er like trøtt om meg om morgenen kan du også:

  • legge frem klær
  • sette kaffekoppen ved kaffemaskinen, fylle i vann og kaffe i trakter/vannkoker/presskanne
  • Ha havregryn i kjelen eller müsli i bollen
  • Dere som har barn har sikkert hundre ting som kan legges til i denne listen over ting som kan gjøres klart kvelden før om du dropper en tine forran sjermen.

Så er vi over på high five, som innlegget var ment å handle om. Hva er de fem viktigste tingene du skal gjøre i morgen? Skriv dem opp. Det er ikke lov å velge mer enn fem, så skriv opp det som MÅ gjøres. Jeg har holdt på med dette i noen uker nå, og fra å ha vanskelig med å begrense meg til fem, må jeg nå «finne på» oppgaver for at det skal bli fem. Vaske bilen for eksempel. MÅ jo ikke gjøres, men det veldig deilig å ligge forran istedenfor bak.

Mitt største problem når jeg ligger bak er at jeg bruker så mye tid på å finne ut hva som er aller viktigst og til å hoppe mellom arbeidsoppgavene at jeg får gjort mindre enn om jeg hadde greid å fokusere på en ting om gangen. Derfor har high five vært veldig nyttig for meg.

Bruk de stille morgentimene til de tøffeste oppgavene. Trenger du å sjekke og besvare e-post klokken 8, eller kan du jobbe effektivt i en time før du starter på innboksen? Skru av lyden som informerer om at du har fått ny mail. Ingen forventer at du skal lese e-post med en gang du mottar den.

High five 25/6

  1. Sende over den siste artikkelen til nyhetsbrevet
  2. Scanne inn vitnemål og attester
  3. Sende faktura
  4. Oppgavene fra avdelingsmøtet
  5. Forberede evalueringsmøte

Det er ikke nødvendig å skrive i prioritert rekkefølge, da alle oppgavene du har gitt deg selv skal gjøres uansett. Jeg synes det er motiverende å stryke ut ting, men kanskje det passer bedre for deg å ha listen elektronisk?

En siste viktig ting er at listen skal skrives dagen før. Da vet du hva du skal gjøre når du våkner, og har hatt tid til å mentalt forbrede deg på oppgavene. Og gjennomfør alle punktene før lønsj. Da har du ettermiddagen til uplanlagte oppgaver!hits