Hva skal vi ha til middag i dag? I dag deler jeg en oppskrift som er både enkel, sunn, miljøvennlig og billig!

Denne retten passer de fleste nyttårsforsetter. Uansett om du skal spare penger, spise mindre kjøtt eller starte et sunnere, bedre liv i 2019 – linsegryte er svaret. Denne blir jeg aldri lei.

dsc_1122

For å lage linsegryten trenger du:

  • 1 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • En bit ingefær
  • 1 chili
  • 1 ts salt
  • 1 ts garam masala (krydder)
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ss nøytral olje
  • 2,5 dl tørre røde linser
  • 2,5 dl grønnsaksbuljong
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 boks hakkede tomater

Stek løk, hvitløk, chili og ingefær i olje med salt, spisskummen og garam masala. Kok opp 2,5 dl vann med buljong i en annen kjele. Når ingrediensene er stekt helles buljongen over og de tørkede linsene tilsettes. Når så linsene er møre(følg med og tilsett mer vann etter behov) har du i kokosmelken og tomatene.

Serveres med ris. Rømme og lime er godt tilbehør. Retten kan lages dagen før og varmes opp igjen, og kan enkelt mangedobles, slik vi gjorde da vi arrangerte dåp for sønnen min her hjemme.

Vel bekomme!