Last ned din forbruksliste

Du kan få tilsendt din liste helt gratis.

Synes du at pengene bare flyr?

Forbruksliste kan være verktøyet du trenger.

I forbrukslisten skriver du opp alt du bruker penger på i 30 dager. Hvert eneste kjøp skal føres opp. Det er mange grunner til at dette er lurt.

Å følge eget forbruk tett gir verdifull innsikt. De som allerede har ført forbruksliste forteller:

  • Får oversikt
  • Blir minnet på at man bestemmer selv når man skal bruke penger
  • Ser hvor ofte penger faktisk blir brukt(og trukket fra konto)
  • Ser at små summer fort blir større beløp
  • Blir bevisst hvert eneste kjøp - skal jeg bruke penger på dette?

Det tar litt tid og litt krefter. Men det skal det gjøre. Vil du senke forbruket ditt og være den som har kontroll over økonomien din - er dette vel anvendt tid.

Placeholder Image

Skriv ned alt du bruker penger på de neste 30 dagene

Forbruksliste heter denne ukens podcastepisode. Den handler om noe jeg, og kanskje også du, skal gjøre i september. Episoden kan du høre her.

I podcasten forteller jeg hva en forbruksliste er og hvorfor vi skal skrive en. Men for deg som ikke hører på podcasten kommer det her også:

Hva er en forbruksliste?

En forbruksliste er rett og slett en liste over forbruket vårt. Vi skal skrive opp alle penger vi bruker i 30 dager. Jeg starter 1. september, og håper du er med!

Vi skal skrive opp underveis i måneden, helst med en gang et kjøp er gjort. Vi skal inkludere alle penger som brukes, både kontantkjøp, det du betaler med kredittkort, regninger og annet som betales fra nettbank, mobil og diverse kort.

Hvorfor skal vi skrive forbruksliste?

Det finnes mange grunner til å skrive en forbruksliste. Målet mitt er å tenke enda mer over pengebruken min og merke meg hva ting koster.

Vi vil også kunne se hva pengene våres går til, bli mer bevisst forbruket vårt, og kanskje også bli motiverte til å ta mer kontroll over utgiftene våre.

Jeg har laget et skjema som jeg skal bruke. Det kan du laste ned gratis ved å trykke på bildet. Du kan også lage et notat på mobiltelefonen, føre beløpene inn i et dokument på PC eller føre det inn i en notatbok. Ditt valg. Det viktigste er å føre opp alle summene, og å gjøre det så raskt som mulig etter kjøpet er gjennomført.

Vi skriver opp for å reflektere over pengene vi nettopp brukte, og da bør det skje samme dag.

Det holder kanskje ikke med et ark

For veldig mange vil det ikke være nok med 1 enkelt ark, så skriv ut flere. Jeg starter med et til mitt private forbruk, et til felles familieforbruk og gir et til Tom, slik at han kan skrive opp sine summer.

Jeg skal være ekstra nøye når jeg planlegger ukesmeny i september, så jeg får så få summer å skrive opp som mulig. For det er en jobb – det å føre forbruksliste. Og det at det kan være et ork å skrive opp alt, er faktisk litt av poenget 😉

Hør podcastepisoden om forbruksliste

Hva kan det lære oss å føre oversikt over eget forbruk? I dag inviterer jeg dere til å gjøre det samme som meg i en hel måned; skrive opp alt vi bruker penger på i en forbruksliste. Kan det komme noe godt ut av å bli enda mer bevisst vårt forbruk?

Trykk på bildet til venstre for å høre episoden i iTunes. Du finner den også på andre plattformer der du hører på podcast.

Er du med?

Jeg har laget et skjema du kan skrive ut, og bruke helt gratis. Du kan også føre forbrukslisten på mobilen eller på PC.