Frossen februar!

Frossen februar er måneden der vi strammer inn på alt for å spare penger, endre vaner, finne ut hva vi ønsker å bruke litt mer penger på og mer!

Meld deg på under for å få all informasjon, tips, triks og motivasjon.

Når du melder deg på her vil du etter hvert også motta mine ordinære nyhetsbrev med spareinspirasjon og nyheter(inkludert markedsføring av mine prosjekter). Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet igjen.

Episode 78 Frossen Februar

#frossenfebruar er pengesnakkernes ekstremsparemåned.

Hvordan blir det å gå en måned uten å bruke penger på mer enn det aller nødvendige. Og hva er nødvendig?

Hør episoden på Spotify

Episode 79 Lag en 21-dagers matplan

Hvordan kan vi bruke så lite penger som mulig på mat i februar?

Vi baserer måltidene fremover på det som finnes hjemme. Her er din guide.

Hør episoden på Spotify

1.februar:

Nå er utfordringen i gang! Jeg skal ikke bruke penger i februar.

Jeg har noen unntak. De kan du høre i ukens podkastepisode.

Dagens oppgave: Hør podcastepisoden om #frossenfebruar, og finn ut om du har lyst til å være med. NB! Bor du med andre, er det lurt å involvere dem ;-)

Dagens miniblogg: Det føles foreløpig bare godt å skulle ha forbruksfri måned. Jeg laget en liste over alt vi har i fryseren, for å kunne bruke denne maten istedenfor å kjøpe ny. Men mens jeg holdt på på kjøkkenet fant jeg ut at vi kun har en oppvasktablett igjen! Derfor må vi handle allerede i morgen. Vurderer litt frem og tilbake om jeg da skal handle mye, for å utsette handel 2 så lenge som mulig, eller kjøpe lite og prøve å klare oss så lenge som mulig på det vi allerede har her hjemme. Det var mer i fryseren enn jeg trodde, så er ganske optimistisk med tanke på å handle inn lite mat denne måneden.

2.februar:

Så gøy å se at så mange er med! Det er enklere å gjøre noe sammen, selv om man må gjøre det selv(hvis det ga mening).

Dagens oppgave: Tenk på eller skriv ned hvorfor du vil være med på denne utfordringen. Er det for moro skyld, for å spare penger til noe spesielt, for å se på forbruksvaner, betale ned ekstra på gjeld eller noe helt annet?

Dagens miniblogg: I kveld blir det handling. Vurderte å lage oppvaskpulver til maskin selv, men trengte sitronsyre til det, og det har jeg ikke. Jeg kommer til å kjøpe poteter, gulrøtter og melk også, men gjør ikke en ukeshandel. Vil gjerne se hvor lenge vi kan ha det bra med den maten som finnes i hus. Brød bakte jeg i går kveld, så det holder et par dager til.

3.februar:

Dagens oppgave: Finn ut om det er ting som må kjøpes eller betales i løpet av måneden. Skriv liste over alle planlagte betalinger.

Dagens miniblogg: Vi handlet i dag. Faktisk var oppvasktabletter rimeligere enn pulver per vask! I tillegg kjøpte vi poteter, gulrøtter, melk og ingredienser til 2 middager. Summen på kassalappen ble 277 kroner.

Bortsett fra at det er kjedelig å ha brukt penger allerede dag 3 går det bra med prosjektet. Men bare nesten!! Jeg holdt på å kjøpe noe i dag! Et refleksbånd jeg har tenkt på en stund at jeg gjerne skulle hatt. Dukket plutselig opp da jeg scrollet facebook. Men kom på at det var frossen februar da jeg la det i handlekurven og klikket meg ut av det. Får satse på det holder med refleksbånd på vogna og sånne tynne rundt armene.

4.februar:

Dagens oppgave: Har du abonnementer som kan fryses denne måneden? Eller droppes helt?

Dagens miniblogg: I dag har jeg ikke vært ute av døren, så det har vært enkelt å ikke bruke penger. I går kveld hentet jeg en surdeigstarter hos en hyggelig følger, som ville dele med meg. Jeg gjorde kanskje noe feil - ser i alle fall ikke ut som om deigen hever her foreløpig. Får oppdatere dere på surdeigsbrødprosjektet senere. Blir kanskje knekkebrød i morgen..

5.februar:

Dagens oppgave: Skriv ned dine egne regler for #frossenfebruar så du vet med sikkerhet hva som gjelder før vi går inn i helgen.

Dagens miniblogg:I kveld var jeg på besøk hos en venninne! Utrolig lenge siden jeg har møtt noen innendørs utenfor familien. Veldig koselig. Hun serverte pizza. Jeg hadde med en sjokolade jeg hadde hjemme, så ble null kroner i forbruk.

Det gikk forresten ok med surdeigsbrødet - men jeg skjønner ikke helt dette med den lange hevetiden og hvordan jeg egentlig skal bruke og ta vare på denne starteren. Skal lese meg litt opp før jeg prøver igjen.

6.februar:

Dagens oppgave: Lag deg en strategi for å ha forbruksfri helg. Hva kan du finne på som ikke koster penger?

Her er noen tips: Gratis moro (pengesnakk.no)

Dagens miniblogg: Vi har hatt en rolig lørdag. Har stort sett holdt på med lego, som etter en stund på rommet til 4-åringen nå er tatt ned i stua. Jeg jobbet litt, men stort sett besto dagen av familietid. Enkelt å ikke bruke penger i dag.

7.februar:

Dagens oppgave: Planlegg for suksess. Gå igjennom neste ukes dager og planer. Hvordan skal du få til å gjøre uka forbruksfri?

Dagens miniblogg: Vi startet søndagen hjemme med legobygging, før vi dro på skøytebanen med noen venner. Det er så gøy å se hvor raskt en 4-åring lærer seg å mestre noe nytt. Vi hadde med kakao og bananmuffins fra fryseren. 

Så dro vi rett på trilletur med venner fra studietiden. Det ble etter hvert litt kaldt å være ute, så matpakka ble med hjem igjen. Vi hadde med surdeigsbrødskiver, oppkuttet blomkål og gulrot og litt snacks som ble til piknik her hjemme i stua.

Kvelden brukte vi på rydding og til å se over neste ukes planer. Det var fort gjort, for her er det ikke mye planer fremover ;)

0 kroner i forbruk denne dagen

8.februar:

Dagens oppgave: Skriv matplan for resten av måneden. Hør podkastepisoden om det her.

Dagens miniblogg: I dag har jeg ikke tenkt på at det er frossen februar i det hele tatt. Vi har alt vi trenger :)

9.februar:

Dagens oppgave: Gå igjennom de du følger på sosiale medier og slett de som får deg til å ville kjøpe ting du ikke trenger.

Dagens miniblogg: Når jeg skriver dette har jeg nettopp kommet hjem fra butikken. Etter helgen var det tomt for frukt, og etter dagens middag var det også tomt for grønnsaker i kjøleskapet. Fordi sunn mat også er noe jeg er opptatt av og fordi jeg ikke vil servere familien min mindre næringsrik mat for å spare penger handlet jeg frukt og grønnsaker i dag. Selv om det er ekstremsparemåned og selv om vi kunne klart oss uten. Kjøpte også melk og mel mens jeg var på butikken, da det snart var tomt for melk, og jeg baker brød hver dag nå.

Ellers har jeg tenkt på i dag om jeg kommer til å gjøre noe ekstremt i løpet av frossen februar. Det mest ekstreme jeg har vurdert er å ikke kjøpe ny kaffe når det går tomt og å lage oppvaskmaskinpulver selv. Ikke veldig ekstremt akkurat ;) 

10.februar:

Dagens oppgave: Tenk på hvordan du kan bruke mindre strøm enn vanlig. Senk temperaturen en grad i alle rom. Ta på ullsokker eller tøfler.

Dagens miniblogg: I dag har dagen vært ganske travel. Først jobb, så barseltreff, så besøk hos en i barnehagekohorten til Emrik. Kvelden brukte jeg på jobb, jobb og rydding av hele huset fordi vi får besøk av fotograf her i morgen.

11.februar:

Dagens oppgave: Lag to logger. 1 for ting du kjøper denne måneden og 1 for ting du ville kjøpe, men ikke kjøpte fordi det er frossen februar

Dagens miniblogg: I dag kjøpte jeg inn masse mat for å filme/ta bilder med det her hjemme. Det ble kjøpt inn på grunn av jobb, men det er jo også mat som vi kommer til å spise, så jeg regner det som forbruk på mat selv om det ikke var mat vi trengte. Det vil nok si at vi ikke blir ferdig med alle de planlagte rettene fra fryseren denne måneden, og at forbruket på mat ikke blir rekordlavt denne måneden allikevel.

12.februar:

Dagens oppgave: Legg en plan for helgen som ikke innebærer forbruk. Hva er både gøy og gratis?

Dagens miniblogg: I dag har dagen for det meste bestått av jobb. Jeg har spilt inn neste ukes podcast, godkjent siste runde med korrektur på Pengesnakk året rundt 2022 og filmet massevis av filmklipp hjemme og i butikk for kunde. Kvelden blir redigering. Det blir i det miste billig 😅 God helg! 

13.februar:

Dagens oppgave er en tankeoppgave: Det har nok vært noen ting du har villet kjøpe denne måneden som du har droppet. Hvordan føles det? Hvordan føles det å si nei til deg selv? Blir det tydeligere for deg hva som er ting du bare vil ha og hva som er nødvendig?

14.februar:

Morsdag, fastelavn og valentines day.

Dagens oppgave: Meld deg av nyhetsbrev. Gå inn i mailboksen din, og trykk unsubscribe i e-poster fra firmaer som skal selge deg noe. Du trenger ikke denne konstante påminnelsen om at det går an å bruke penger.

Dagens miniblogg: For en fin søndag! Vi var på skøytebanen igjen. Hadde med bollene som ble igjen fra i går, og kakao. Til og med krem hadde jeg pakket med. For nistepakke må jo ikke bety kjedelig brødskive. Laks fra fryseren til middag.

15.februar:

Dagens oppgave: Hva skal du gjøre med pengene du sparer?

Dagens miniblogg: I dag glemte jeg at det var frossen februar og bestemte meg for å kjøpe en slalomhjelm til eldste sønnen min. Bare i tilfelle vi skal prøve det i vinterferien. Men så kom jeg på det, og avlyste avtalen jeg hadde gjort om å hente hjelmen. Det lånes vel ut gratis på skisenteret? Om vi i det hele tatt kommer oss så langt i år. 50 kr spart.

16.februar:

Dagens oppgave: Gå deg en tur i dag. Kanskje med en podkast eller lydbok på øret?

Dagens miniblogg: Barselgruppe i dag. Vi dro ikke på café, så ble ikke brukt penger denne dagen. 

Jeg vurderte å droppe kaffe resten av måneden for å ikke kjøpe noe unødvendig. Men da ei i barselgruppen hadde kaffebønner hjemme, som hun ikke kom til å bruke(hadde kjøpt feil), tok jeg imot disse. Ble kun 1 døgn uten kaffe på meg ;)

17.februar:

Dagens oppgave: Reflekter i dag over forskjellen på denne måneden og andre måneder. Er livet ditt ganske likt, eller er det vanligvis mer fokus på hva som kan kjøpes?

Dagens miniblogg: Karneval i barnehagen! Det kunne fort blitt en utgift her for å kunne lage noe selv eller kjøpe et kostyme brukt. Men 4-åringen vurdere aldri noe annet enn tigerkostymet jeg kjøpte for en 100-lapp til halloween.

18.februar:

Dagens oppgave: På tide å fryse ned kredittkortet? Eller har det blitt enklere å ikke bruke penger nå?

Dagens miniblogg: I dag har jeg vært i Oslo for å spille inn et TV-program. Jeg kjøpte bussbillett, men ellers ingen ting.

19.februar:

Dagens oppgave: Identifiser hvilke situasjoner du er nær å bruke penger, og tenk på hvordan du kan unngå å havne i de situasjonene resten av denne måneden.

Dagens miniblogg: Besøk fra en venninne på kvelden. Jeg hadde ikke kjøpt inn noe ekstra til dette besøket. Serverte litt diverse grønnsaker med en tzatziki som ble kjøpt inn til en middagsrett. Drakk en flaske champagne jeg fikk i gave fra et oppdrag jeg gjorde da jeg var gravid.

20.februar:

Dagens oppgave: Ta deg en tur på biblioteket. Hyggelig, lærerikt og gratis.

Dagens miniblogg: I dag har jeg brukt 49 kroner. Forrige helg fikk barna 100 kroner hver fra svigermor. I dag var det på tide å bruke dem. 4-åringen forelsket seg i en glitrende bamse til 99 kroner. Det var vanskeligere å finne noe som han på 4 mnd ville sette pris på. Vi endte opp med å kjøpe en fin trerangle til han, selv om den kostet 149,-. 

Etterpå var vi på biblioteket og både leste og lånte bøker. En hyggelig lørdag!

21.februar:

Dagens oppgave: Tenk på hva du har gjort denne måneden som du vil fortsette med fremover også.

Dagens miniblogg: Vi har hatt en rolig søndag hjemme. Søndag er den dagen det er aller enklest å ikke bruke penger synes jeg.

22.februar:

Dagens oppgave: Husk på at du ikke trenger å følge alle uskrevne regler. Det er du som bestemmer om det går an for deg å ha frokost til middag, spise det samme flere dager på rad, eller om det er ok å se en hel TV-serie i et strekk ;)

Dagens miniblogg: I dag brukte vi penger! Bortsett fra 49-kronersglippen på lørdag har vi holdt oss til å kun kjøpe mat denne måneden. Men i kveld kjøpte vi både ny bilstol og ny sykkelhjelm til eldste sønnen vår. 

Innkjøpene var ting vi uansett hadde måttet bruke penger på, så sånn sett var det ikke verste smellen. Sykkelhjelmen hans er for liten, og det er for lenge til bursdagen hans.

23.februar:

Dagens oppgave: Har denne måneden vært kjip og stusselig? Hvis ja, fortsatte du med forbruksfri?

Dagens miniblogg: I dag har jeg møtt barselgruppa! Jeg er så glad for at jeg fikk skaffet meg en håndfull trille-venner selv om normale barselgrupper ikke blir opprettet på grunn av korona. Verdifullt med venner som også er i babybobla, og faktisk litt viktig for meg for å føle at jeg er i permisjon. En fin dag. Brukte ingen penger.

24.februar:

Dagens oppgave: Nå er det vel oversiktlig i skap og skuffer?  Lag en oppdatert matplan for de siste dagene. Inkluder rester og det som ikke har blitt spist som planlagt.

Dagens miniblogg: I dag dro vi opp på hytta til mamma for en liten vinterferie. Vi hadde med matpakke i bilen, men bruke penger på hurtiglading da vi var ca. halvveis.

25.februar:

Dagens oppgave: Gleder du deg til 1.mars? Hvordan unngå at det blir kjøpefest?

Dagens miniblogg: Vi har vært ute og prøvd langrennsskiene i dag. #gratismoro

26.februar:

Dagens oppgaveHva ble summen din? Hvor mye har du spart på å være med på frossen februar?

Dagens miniblogg: I dag har jeg brukt penger. Hadde egentlig ikke gitt opp frossen februar og shoppestopp, men når vi var på hyttetur, hvor det ikke er nok snø til aking, ble alpinbakken spennende. Gøy å se de første forsøkene til 4-åringen i bakken. Brukte 450 kroner på skileie til mann og barn. Hadde med matpakke, kakao og kjeks hjemmefra. 

27.februar:

Dagens oppgaveHvis du har spart penger denne måneden, hva skal de brukes til?

  • Spares på sparekonto?
  • Brukes til noe spesielt?
  • Betale ned gjeld med pengene?
  • Investere pengene?

Dagens miniblogg: Mangel på planlegging, ønske om enkelhet sent på kvelden etter kjøring fra hytta med 2 barn og fristelse gjorde at vi kjøpte take away-pizza i kveld. Helt uplanlagt, veldig godt. 

28.februar:

Dagens oppgaveFeiring! Hvordan kan du feire en måned uten unødvendige kjøp uten å bruke penger?

Dagens miniblogg: Helt uproblematisk å ikke bruke penger i dag. Dagen ble brukt på tur i solskinnet og rydding av alt vi hadde hatt med oss på hyttetur.