Tar du utfordringen?

Du kan få tilsendt ditt skjema helt gratis.

Spareballonger

Å følge med på sparingen visuelt er motiverende.

Jeg laget spareballongene for å hjelpe deg å komme i gang med sparingen. 

Placeholder Image

Kom i gang med sparingen

Du har kanskje hørt meg snakke om spareballongene i podcasten eller sett dem på Instagram? Vil du printe ut dine spareballonger med en gang? Registrer deg på toppen av denne siden, så får du ballongene tilsendt på e-post med en gang.

Formålet med ballongene er å sette i gang med månedlig sparing og få startet på en bufferkonto. To veldig viktige ting!

Månedlig sparing er en vane som virkelig lønner seg. Over tid blir det mye når du sparer tolv ganger i året. Jeg liker å spare dagen etter lønning, så er det gjort. Jeg har et automatisk trekk fra lønnskonto til fondskonto så jeg slipper å tenke på det.

Bufferkonto er en konto med penger du har spart til uventede ting som kan skje. Det er utrolig deilig å vite at man har penger i bakhånd til en parkeringsbot eller et vindu som må byttes ut. Jo mer du eier, desto flere ting kan gå galt. Derfor trenger de med eldre hus større bufferkonto enn de med leilighet. Det er også mye som kan gå galt med bil, så eier du bil er det ekstra viktig med en bufferkonto.

Men så er det ikke alltid så lett å starte en ny vane. Med spareballongene skal vi begynne med et lite månedlig beløp, som vi øker måned for måned. Alle monner drar, og det tar tid å få inn sparevanen. Spareballongene kan hjelpe deg i gang!

Jeg har jeg fått hjelp av to flinke venner til å tegne opp spareballonger til oss. Buketten består av 55 ballonger, som hver representerer 1 % av lønna di.

Det er motiverende å følge med på egen utvikling, og det er ballongenes jobb. Etter hvert som du sparer prosenter av lønnen din blir dette arket til et fargerikt kunstverk.

Slik sparer du med spareballonger:
  1. Den første måneden sparer du 1 % av pengene du får inn den måneden. 1 % klarer du! Fargelegg 1 ballong! Får du utbetalt 20 000 kr i måneden er det 200 kroner du skal spare. Får du utbetalt du 45 000 sparer du 450 kroner. Sett det inn på en egen sparekonto med en gang pengene kommer inn. Det er lett å opprette nye sparekontoer i nettbanken.
  2. Neste måned fører du over 2 % av pengene du får inn til din bufferkonto og fargelegger 2 ballonger.
  3. Den tredje måneden sparer du 3 % av lønna. Det begynner å bli litt. Tjener du 25 000 kroner er 3 % lik 750 kroner. Da må du kanskje kutte ut noen småkjøp for å få fargelegge 3 ballonger.
  4. Måned 4 sparer du 4 % av lønna og fargelegger 4 ballonger.
  5. Den femte måneden er vi oppe i 5 % av lønna. Kan du kutte ut et abonnement på noe som ikke gir deg mye glede? Fargelegg 5 ballonger

Det kan hende 5 % er det du har rom for å spare akkurat nå. Da fortsetter du med samme beløp hver måned fremover, og fargelegger 5 ballonger hver måned til kunstverket er klart. Da er vanen inne, og om bufferkontoen ikke trenger å være større kan du spare til jul, neste ferie eller noe annet herlig.

Har du rom i økonomien eller klarer å endre flere vaner, fortsetter du å øke med 1 % og 1 ballong hver måned. Når alle ballongene er fargelagt er du oppe i en månedlig sparing på 10 %. 

Fortsetter du med 10 % som et fast beløp har du fått deg en fantastisk bra sparevane! Det er heller ikke noe i veien for å fortsette å øke med 1 % etter du har har nådd 10 %. Men la oss ta en måned om gangen. Er du klar for å spare 1 % av lønna di denne måneden?

Har du allerede en sparevane utfordrer jeg deg til å øke sparingen i takt med utfordringen. 1 % av inntekten denne måneden. Det kommer til å bli utfordrende selv for meg. Men jeg er med, og de første månedene skal jeg klare å henge med! Jeg har festet skjemaet på innsiden av kjøkkenskapet, slik at jeg kan følge med og bli motivert underveis!

Placeholder Image

Hør podcastepisoden om bufferkonto.

I episoden snakker jeg om viktigheten av å ha en bufferkonto og forklarer hvordan du kan bruke spareballongene til å komme i gang med buffersparingen din.

Er du med?

Registrer deg her for å skrive ut, og bruke spareballongene helt gratis.