38 år og pensjonist?

fire Apr 30, 2015

Jeg har aldri tenkt mye på å sette mål for meg selv, men jeg har hatt et ønske om å bo veldig fint. Uten at det har vært definert som et mål, må jeg si at det målet er nådd nå. Det er derfor på tide at jeg setter meg et nytt ordentlig mål! Pengeblogg har startet en målskole i 14 deler. Jeg slenger meg på, og vil blogge om både målet og veien til målet jeg setter meg.

Første oppgave er å definere målet. Når jeg tenker på det store bildet er det jo mye jeg ønsker meg! Stressfritt liv, lykkelig familie, hjelpe andre mer, bedre tid til venner, mer fokus på trening, mindre forpliktelser og mer av alt som er herlig! Noe som kan bidra til alt det, og som jeg tenker mye på for tiden er «økonomisk uavhengighet».

Målet skal være SMART; Spesifikt, Målbart, Ambisiøst, Realistisk og Tidsbestemt, beskriver blogginnlegget. Målet mitt om økonomisk uavhengighet innfrir ikke noen av disse kravene, så jeg må omformulere.

 

«Jeg skal kunne leve på oppsparte midler og avkastninger fra disse.» gjør målet Spesifikt.

«Jeg skal jobbe i ti år til. Deretter skal jeg leve på oppsparte midler og avkastninger fra disse.» gjør målet Tidsbestemt.

«Innen ti år skal jeg ha spart nok til å kunne leve på oppsparte midler» gjør målet mer Målbart, selv om jeg gjerne skulle hatt en sum som gjør det lettere å måle fremgang i kroner. Det er bare så altfor mange faktorer som spiller inn her. Mer om disse i senere innlegg.

Ambisiøst å skulle avslutte yrkeskarrieren før jeg fyller 40? Høres nok fryktelig lite ambisiøst ut for mange. Men for meg vil det å ha sikret meg for fremtiden med en så kort karriere være ambisiøst.

Realistisk? Tiden vil vise! Målet vil kanskje endre seg med tiden også. Kanskje jeg finner en jobb jeg vil være i lenger? Hovedpoenget med målet er ikke at jeg absolutt må slutte å jobbe når det er nådd, men å ha mulighet til å slutte om jeg skulle ønske det. Jeg har lyst til å gjøre prioriteringer etter hvordan livet mitt ser ut og hva jeg ønsker, ikke etter hva som er mulig å kombinere med full jobb. Et eksempel vil være å kunne være hjemme med barn, eller å kunne dra på lengre reiser/bo i utlandet. Å ha nok penger vil kunne gi meg denne friheten. Derfor sparer jeg til dette målet

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.