99 sparetips

sparetips Jun 07, 2019
Denne gangen deler jeg sparetips fra dere!

Jeg sendte for noen uker siden ut et nyhetsbrev hvor jeg spurte dere om hjelp til å lage en liste med 99 sparetips. Jeg bidro med de første to:

 1. Spør deg selv «gjør dette kjøpet meg lykkelig?» før du kjøper noe.
 2. Vær takknemlig for at du ikke fikk parkeringsbot i dag, og overfør heller 500 kr til din egen sparekonto.

Hør om da jeg gjennomførte tips 2 i denne ukens episode. Under finner du sparetipsene jeg har tatt med i episoden. Mine kommentarer til dem, og hvilket av dem vi ikke trenger å gjennomføre hører du i podcasten 

10 sparetips fra dere
 1. Kjøp det du trenger når du trenger det. Å kjøpe «kjekt å ha» og «i tilfelle jeg får bruk for» på salg blir som regel dyrt da man ofte ikke får bruk for det allikevel.
 2. Om det er noe på salg, spør deg selv om du ville kjøpt det til fullpris. Om nei, da vil du sannsynligvis ikke verdsette det nok.
 3. Mikrosparing. Opprett en avtale med banken om at de trekker 10, 20 eller 50 kroner til sparekontoen din hver gang du bruker penger.
 4. Bare en liten betraktning fra min ungdoms (60-talls) Donald Duck & co hvor Onkel Skrues sa at ; «En krone spart er en krone tjent.» Det er jo selvfølgelig helt feil; – i Norge må man jo tjene to kroner for å sitte igjen med en krone, – grunnet ca 50 % marginalskatt. Altså er det dobbelt så effektivt å redusere utgiftene som å øke inntektene med samme sum.
 5. Glem igjen lommeboka hjemme.
 6. Unngå lokketilbud som fristende velkomstpakker i bokklubb. Overfør heller en sum til sparing hver gang du lar være å benytte et slikt «tilbud».
 7. Endre mottagerkonto på Vipps til en sparekonto eller en annen konto du ikke har kort på. Penger du sender FRA Vipps kan fortsatt belastes din ordinære brukskonto.
 8. Et av grepene jeg har gjort er at de siste årene har jeg invitert venninner på «Bobler og bytting» dvs. at de får et glass cava og litt å spise og så bytter vi klær. Kjempegøy! Venninnene mine gleder seg alltid til denne seansen. Jeg pleier å arrangere dette et par ganger i året; vår og høst. I det siste har det utviklet seg til også å gi bort og bytte andre ting som bøker vi har lest ferdig, og sko, vesker, interiør-ting. Sist oppfordret jeg dem til å rydde i boden og da kom det litt forskjellig frem. Det som er så gøy er at alle får noe «nytt» som regel og går fornøyde hjem uten å ha brukt en krone 
 9. Plomber TV-en og spar NRK-lisensen
 10. Avbestill/kansellere nyhetsbrev fra diverse nettbutikker som kommer i innboksen din hver uke.
Spørsmål og svar

Neste episode blir «spørsmål og svar», der jeg bl.a. skal svare en konfirmant på hva hun kan bruke sin nye formue til. Hva mer jeg skal svare på vet jeg ikke enda for det er opp til dere! Har du et spørsmål om sparing, privatøkonomi eller noe du lurer på om penger?

Send inn til [email protected].

God pinse!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.