August 2017

mine tall Sep 14, 2017

Da er vi allerede godt inne i september. På tide å oppsummere august! For første gang i år har jeg ikke klart å spare det jeg hadde planer om. Nedtur!

Det er spesielt matposten som er høy. Og det har den vært flere måneder nå. Jeg VET at planlegging er det som skal til for å senke denne. Men det var ikke lett i sommer. Av og til ble det noen «på farten»-løsninger, men take away kjøper vi sjelden nå. Vi kjøpte en del mat på vei til hytta, der vi også har hatt mye besøk. Men nå er hytta forlatt for denne gang, og skapene hjemme fylt opp med det vi hadde av ekstra tørrvarer der. Håper det skal gi utslag på matregnskapet de neste månedene! Brødbakemaskinen går for fullt, og vi planlegger nå middager i forkant. Matpakker smøres til bilturer, jobb, barnehage og helgeutflukter. Det må da hjelpe på?

For de som lurer på hvor barnehageutgiften havner har vi landet på at mannen betaler denne hver måned. Vår familieøkonomi styres på denne måten: Jeg betaler kredittkortene våres, som dekker mat mm. Han betaler strøm, internett, husleie og nå barnehage. Vi ønsker å dele 50:50 på alt, og regner derfor over et par ganger i året. Forrige regnskap viste at mannen har mindre utgifter i meg hver måned, så derfor får han nå også barnehageregningen.

Så til augustregnskapet:

INN:

Lønn: 29 756 kr

Salg av diverse på Finn.no og ’tise: 555 kr

Totalt inn: 30 311 kr

UT:

  • Kollektivtransport: 708 kr
  • Helse: 283 kr
  • Baksmell på skatten: 627 kr
  • Kjole 495 kr. Snakk om smell. Jeg har vært en del på ‘tise-appen for å selge noe av det jeg kvitter meg med i skapet. Det var jo ikke meningen at jeg skulle kjøpe noe! På plussiden føltes det godt for miljøhjertet med et nyinnkjøp som ikke var nyprodusert, og jeg var fin i både 30-årslag og bryllup. Men økonomihjertet vet at jeg ikke trengte denne nye kjolen, så den legges ut igjen for salg. Vil bare bruke den et par ganger til først!

Felleskortene: Fordi vi bruker kredittkort til fellesutgifter, er regningen vi betalte i august forbruket fra midten av juni til midten av juli. Det reelle august-forbruket vil derfor komme først på neste kredittkortregning. Utgiftene jeg betalte nå var 7 379 kr fordelt på:

  • Mat: 6 083 kr
  • Gave: 372 kr
  • Baby: 459 kr (for det meste utstyr til barnehage)
  • Ting til hytta: 465 kr

Totalt forbruk: 9 492 kr

Jeg sparte 15 000 kr på sparekonto, 750 kr i fond og betalte 2 261 kr på studielånet.

Med forbruket på 9 492 kr endte måneden på 2 808 kr i pluss. Eller 2 192 kr i minus.. Jeg sparte nemlig 5 000 kroner mindre enn jeg hadde planlagt. Men det totale sparemålet for 2017 skal jeg nok klare allikevel.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.