En baby trenger bare 10 plagg!

familie minimalisme Jan 05, 2021

 //Reklame for Nøstebarn//

Jeg ville teste om det kunne stemme som Nøstebarn hevder at en vinterbaby ikke trenger mer en ca. 13 plagg. Nå er babyen min tre måneder gammel, så det er på tide å komme med et svar.

Hvor mange plagg trenger en baby?

Vi fikk tilsendt disse plaggene før han ble født:

 1. Ullfleecedress til å bruke ute i vognen
 2. Tynn lue
 3. Gul body
 4. Blå body
 5. Stripete body
 6. Gul bukse
 7. Blå bukse
 8. Strømpebukse
 9. Pysj/lekedress
 10. Blå sokker
 11. Hvite sokker

Dette hadde vi fra før av:

 1. Lue
 2. Votter
 3. Grønn sparkebukse
 4. Brun sparkebukse

Kom klærne til å passe fra start? Og hvor lenge ville de passe?

Dette er det aller første bildet som ble tatt av sønnen min. Klærne var store, men ikke for store. De er tynne og myke og det gjør ingen ting at ermene må brettes opp i starten.

Her er han 12 uker gammel i de samme klærne (den blå bodyen er samme modell og størrelse som den gule). De passer fortsatt fint. Jeg tenkte at de skulle passe i to måneder, så er veldig fornøyd med at alt fortsatt passer fint etter tre måneder.

Ville det være nok eller kom jeg til å vaske klær hele tiden?

Faktisk har vi hatt mer enn nok klær til den lille! Fordi jeg hadde to sparkebukser hjemme hadde vi fire bukser og en strømpebukse. Strømpebuksen har vi enda ikke brukt, og det har vært mer enn nok med fire bukser. Vi har brukt alle siden vi hadde dem, men det hadde holdt med to. Den gule buksen var litt for stor på nyfødt synes jeg, så jeg hadde valgt en sparkebukse og den tynne blå om jeg skulle hatt kun to.

At det skulle være nok med tre bodyer var det jeg var mest skeptisk til på forhånd. Men det har holdt. Jeg er glad vi hadde flere enn 2, og pysjen har også blitt brukt på dagtid. Så 3 bodyer var helt perfekt. Heldigvis gulper han ikke spesielt mye. Da hadde vi trengt mer skift.

En av de største forskjellene på ull og bomull er at det skal mer til å få flekker på ull. Det meste bare preller av! Derfor går det fint å bare henge ullen til lufting etter bruk.

I tillegg hjelper ullen babyen å regulere kroppstemperaturen gjennom hele dagen. Den kan derfor brukes både når det er varmt og når det er kaldt. Du trenger derfor færre alternativer i babygarderoben.

I denne videoen går jeg gjennom alle plaggene vi har hatt og forteller hvilke jeg anbefaler.

Jeg planla å håndvaske plaggene, for å alltid ha rene klær tilgjengelig. Det skjedde ikke. Jeg vasket det i maskin sammen med ulltøy fra fireåringen og oss voksne. Om jeg ventet til alle tre bodyene trengte en vask brukte han pysj til bodyene var tørre og klare til bruk igjen.

Hva med kostnaden?

Dette er etisk produserte kvalitetsplagg til baby i ull og silke. De er ikke billige. Men regnestykket blir ikke galt når det holder med så få plagg!

Det dyreste her er ullfleecedressen. Den koster 896 kroner i denne størrelsen. Den er fortsatt stor og vil nok passe helt til våren. Fordeler jeg prisen utover blir det 149 kroner i måneden for denne deilige dressen. Den kan brukes av flere barn og selges når det ikke er bruk for den lenger. Da kan prisen per gang den brukes bli veldig lav til slutt.

Resten av klærne kostet til sammen 3 127 kroner. Det er mye penger, men for gode plagg som varer lenge og kan brukes av flere barn er jeg fornøyd.

Det er praktisk og oversiktlig å ha så få plagg. Bortsett fra ulldressen og luene har alle klærne ligget under stellebordet. Alle har fine farger og kan brukes sammen. Så selv med få plagg blir det litt variasjon i antrekkene.

Dette er plaggene jeg anbefaler andre som skal ha vinterbaby:

Ullfleecedress. Størrelse 62/68

Lue i ullfleece. Str 62/68

Lue i ull/silke. Str 62/68

Omslagsbody blå. Str 56/62

Omslagsbody gul. Str 56/62

Bukse. str 56/62

Sokker 

Pysj/lekedress str 56/62 (passet til 6 mnd her)

Stripete body str. 56/62

Sparkebukse (den på bilde er gammel, men de finnes fortsatt i andre farger)

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.