Bonuskort og bryllupsreise

Jul 14, 2016

Det passer ikke for alle, men vi bruker kredittkort til fellesutgifter. Hovedgrunnene er bonusen vi får utbetalt og det faktum at det er lettere å dele en regning på to enn å beregne på forhånd hvor mye vi kommer til å bruke på mat, oppussing, gaver og andre fellesutgifter.

Vi har et MasterCard fra Coop, som gir 2 % bonus i Coop-butikker, og 1 % bonus når vi handler andre ting enn mat.

I tillegg har vi et Trumf Visa-kort som gir 2 % i NorgesGruppens butikker og 0,5 % på annen handel. Tidligere fikk man også 1 % på annen handel med dette kortet, men det ble endret på i januar. Må de ikke informere sine kunder om slike endringer? Jeg ble først oppmerksom på det etter å ha lest et innlegg hos Finansnerden. Det som derimot er bra, er at man nå kan få 7,5 % på frukt og grønt hos Kiwi og en «sunnhetsbonus» på 7 % hos Meny på frukt og grønt, grove brød og fersk fisk. Men ikke tro at du får disse nye bonusene automatisk ved å registrere Trumf-kortet ditt i kassen eller betale med Trumf Visa-kortet. Nei, her må du registrert deg inn i 2 nye kundeprogrammer. Går kjapt, og fører ikke noe negativt med seg, men jeg synes ikke det kommer godt nok frem i markedsføringen.

Du som handler på nett kan også registrere deg på viaTrumf for å samle bonus når du netthandler. Kan bli lønnsomt å sjekke viatrumf.no før du kjøper noe på nettet. Jeg handler lite, men sikret meg 15 kr og 43 øre da jeg fremkalte bryllupsbilder hos FotoKnutsen og 107 kr og 84 øre da jeg handlet en gave til Mannen.

Apropos den gaven. Vi så på den i butikk, og Mannen ville ha den med en gang. Prisen var 999,- Jeg påsto at jeg ville finne den billigere på nett, og som sagt så gjort. Sommersalg i en nettbutikk ga prisen 674,- Gjennom viaTrumf fikk jeg i tillegg 20 % bonus. Jeg fikk lyst til å benytte meg av en 15 % -rabattkode for nye kunder på toppen av dette, men i vilkårene sto det at viaTrumf faller bort om det benyttes rabattkoder. Det lønner seg å lese det som står med liten skrift. Velger så klart 20 % bonus over 15 % rabatt(selv om forskjellen faktisk ble veldig liten da bonusen tar utgangspunkt i kjøpesum før mva). Endte med å spare 325 kr på tilbudet, få 107, 84 kr i Viatrumf-bonus og få 6,74 kr i bonus ved å bruke Coop Mastercard til betaling. = 439, 58 kroner spart på en vare til 999,- Jeg er fornøyd.

bankkort

I fjor vår anslo jeg at vi samler 2 000 kr i året på å bruke disse bonuskortene til fellesutgifter. Det stemmer ganske bra. I 2015 ble det tilsammen 1 957 bonuskroner, mens vi til nå i år har 1 164 kroner i bonus. Gøy å få betalt bare for å bruke «riktig» kort.

Som overskriften avslører sparer vi disse kronene til bryllupsreise. Vi var på en kort tur til Polen rett etter bryllupet, men jeg som nesten ikke har vært utenfor Europa drømmer om Karibien eller Asia. Da vi har alt vi trenger hjemme ønsket vi oss penger til en slik drømmereise da vi giftet oss. Vi fikk ganske mye! Men ganske mye er ikke nok til den reisen jeg drømmer om, og nå som vi skal ha barn er det uansett uaktuelt å reise på en slik tur på en stund.

Jeg søkte om sparekonto i en av bankene med høyest innskuddsrente da jeg forsto at bryllupsgavepengene blir stående urørt en stund. 2 % rente er ikke mye, men det er mer enn min dagligbank tilbyr. Noe aktiv sparing driver vi heller ikke med til den nye kontoen. Det blir med disse bonuskronene foreløpig.

Godt å ha noe å glede seg til også. Får ha som mål å ha vært på bryllupsreise før vi feirer sølvbryllup

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.