Brødbakemaskin

Nov 22, 2015

I dag våknet jeg til duften av nystekt brød. Snakk om luksus! Luksus som er pengebesparende. Og minsker matsvinnet.

I vår lille familie blir det ikke spist så mye brød. Kjøper vi brød må jeg planlegge inn omelett, ostesmørbrød og kanskje til og med arme riddere eller lage krutong-fabrikk for å få brukt opp skivene. Det sier seg selv at vi kjøper lite brød.

Men så er det godt med brødskiver da. Og nå blir det brød uten at vi trenger å kjøpe det i det hele tatt. Jeg har tenkt på å skaffe meg en brødbakemaskin lenge, og vurderte å ønske meg en til bryllupet. Et finn-søk viste raskt at det var unødvendig. Det er nok at dem som har kjøpt en brødmaskin uten å bruke den noe særlig. På nettet fant jeg maskiner helt nede i 50 kr. I ettertid ser jeg at jeg burde lagt på en hundrelapp til. Maskinen jeg kjøpte er en skikkelig bråkebøtte, og ser ikke særlig snerten ut.

Men 50 kr er altså det jeg brukte på vidunderet, som lager perfekte små brød. Det kunne ikke vært enklere; Putt mel, vann, gjær og litt olje i maskinen. Programer inn når brødet skal være ferdig(til frokost for eksempel). Den starter selv midt på natten med å blande, elte og heve før den etterhvert steker brødet.

Å, så mye glede vi har hatt av brødbakemaskinen allerede. Brødene har perfekt størrelse for oss som bare er to. Og den har tjent inn seg selv etter kun et par brød. For brød er ikke billig. Men ingrediensene til brød er billig. Så nå er det også på tide å starte med matpakke. Etter at jeg byttet jobb er jeg i en annen kantine. Tidligere spiste jeg for 17-20 kroner dagen, og regnet ut at det jeg ville spare på å ha med matpakke var minimalt. Nå betaler jeg rundt 30 kroner dagen for kantinemat, og det vil derfor lønne seg å smøre matpakke hjemme.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.