Budsjett og regnskap august 2020

mine tall Aug 17, 2020

Jeg har aldri satt opp månedsbudsjett eller brukt det aktivt

Men jeg innser at det er en nyttig øvelse. I år har jeg hatt budsjett for mat, og det å ha et mål og følge det opp underveis gir et annet fokus og er både bevisstgjørende og besparende.

Sammen med Tom fører vi regnskap, så det var allikevel ikke så vanskelig å sette opp dette budsjettet, Jeg vet ganske nøyaktig hva vi bruker på de ulike postene, og augustregningene hadde stort sett allerede kommet da jeg satt opp dette.

Hvis du ikke vet hvilke poster du vil bruke eller hvor mye du bør sette av til de ulike tingene, let deg bakover i nettbanken og/eller kredittkortregningene og legg inn husstandens medlemmer i SIFOs referansebudsjett for sammenligningsgrunnlag. Ikke glem boligutgiftene dine, selv om disse ikke er tatt med i referansebudsjettet.

Det er ikke for sent å sette opp budsjett for en måned vi allerede er inne i. Er det færre dager igjen, vil du med større sannsynlighet klare å forutse pengebruken og planlegge inn utgifter du vet kommer. Det kan være en fin øvelse om du aldri har satt opp budsjett for en hel måned før.

Budsjettet har ikke veldig mye for seg om du ikke følger med på det. Jeg gjorde en gjennomgang nå midt i måneden, for å se om vi må stramme inn noen steder.

Posten som er mest "bingo" i vårt budsjett er oppussing. Her bruker vi noen måneder lite og andre mye. Denne måneden fikk vi en elektrikerregning. Sammen med malingsinnkjøp og nye gardiner er vi allerede over budsjett på oppussing i august.

NB! Summene under "bo" og "andre felles utgifter" har jeg delt husholdningens utgifter på 2 slik at det kun representer den delen av utgiftene jeg betaler.

Midt i måneden ser det ok minus ut. Allerede over på oppussing, og over halvveis på matbudsjettet(som inkluderer all mat + alt som kjøpes på dagligvarebutikk)

  Budsjett Forbruk pr 15.aug
 Bo:  
Renter boliglån 3000 2966,21
Strøm og internett 720  
Oppussing 2500 3091
     
 Annet felles:  
Forsikringer 999 999,5
Mat 2250 1305
Barnehage 1645  
Diverse felles 1000  
     
Eget forbruk:  
Lånekassen 793 793
Diverse 1250 1059
     
SUM UTGIFTER 14157 10213,71

 

 Oppdatering:

Regnskapet er omtrent som forventet. Jeg var usikker på oppussingsposten, og oppussingsprosjektet er ikke noe vi har et spesifikt budsjett for. Uansett blir det litt tilfeldig hvilke måneder som får større kostnader, som rørleggerregning, innkjøp av gulv etc. Så at vi gikk over på oppussing er helt ok.

Jeg er veldig fornøyd med at vi holdt matbudsjettet for måneden! Etter en sommer hvor jeg hadde lagt på en tusenlapp til kos til matbudsjettet, var vi fra august tilbake på 4 500 kr. Det holdt vi oss til - selv om vi hadde både familieselskap og barnebursdag i august.

Diversepostene(både min egen og vår felles) er litt høye denne måneden pga gaver og besøk i en familiepark.

Kommer jeg til å fortsette med budsjett?

Nei, jeg har såpass god følelse på hva jeg vil bruke penger på og ikke, og vi har kostnadsfokus på oppussingen uansett. Føler derfor det ikke gir meg noe særlig å ha budsjett og regnskap.

Men kan absolutt skjønne at det er smart for mange å ha det!

Og når det gjelder matbudsjett kommer jeg definitivt til å fortsette med budsjettering og å følge med på matutgiftene underveis i månedene.

Det har ført til et mye større fokus hos meg på å ikke sløse unødvendig mye penger på mat, og det er gøy å finne billige retter og smarte måter å holde matbudsjettet nede på.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.