Jeg tror jeg har funnet det perfekte aksjefondet!

investering Jun 24, 2020

Reklame

Siden jeg startet å investere har jeg plassert nesten alle pengene mine i globale indeksfond. Men i fjor sluttet jeg med det, og valgte meg et annet fond.

Hvorfor? Jo, det skal jeg fortelle deg.

Du vet kanskje hvor opptatt jeg er av å ta miljøvennlige valg i hverdagen. Det har lenge vært på tide å ta mer ansvarlige valg med pengene mine også. Men jeg har trodd at det er vanskelig å finne ut av, tidkrevende og dyrt.

Å investere i globale indeksfond er billig, enkelt og det har gitt god avkastning.

Fondet jeg nå investerer i er billigere, like enkelt, har gitt bedre avkastning og inneholder kun selskap som tar samfunnsansvar!

Jeg vet at du også er opptatt av hvordan man kan investere i noe bedre, så derfor har jeg fått Jeanett Bergan, som leder arbeidet med ansvarlige investeringer i KLP kapitalforvaltning til å gjeste Pengesnakk podcast.

Hør episoden om å investere i bedrifter som tar samfunnsansvar her!

Vi snakker om investeringer i aksjemarkedet er for alle og hvorfor vi blir anbefalt å spare jevnt og trutt på børsen. Jeanett svarer på hvor stor risiko det egentlig er å investere i fond, og hvordan man kan finne ut hvilket fond som passer for deg.

At det koster mer å investere i de beste fondene er ikke Jeanett enig i, og da KLP lanserte sine svanemerkede fond for noen år siden fikk de den laveste prisen av fondene KLP tilbyr. Det skal være enkelt å velge mer bærekraftig og KLP vil bidra til at kapital flyttes til bedre investeringer.

KLP har 5 svanemerkede fond(3 aksjefond og 2 obligasjonsfond). I episoden snakker vi mest om KLP AksjeGlobal Mer Samfunnsansvar. Fondet kan sammenlignes med et globalt indeksfond, men selskap innen fossil energi, tobakk- og våpenindustri utelukkes fra fondet. Selskap som ikke har en god rating på samfunnsansvar ekskluderes også fra fondet. Fondet inneholder ca. 750 selskap. Til sammenligning inneholder KLPs Globale Indeksfond ca. 1 500 selskap.

Jeanett forteller i episoden at forskjellene mellom selskap som er gode på samfunnsansvar, og de som ikke tar det på alvor begynner å bli store. Det som er gledelig å se er at selskap som tar samfunnsansvar, også gjør det bedre økonomisk.

Om fondet kommer til å gjøre det bedre i fremtiden enn globale indeksfond kan man ikke vite sikkert, men at det blir vanskeligere å drive selskap som ikke tar samfunnsansvar er sikkert. Blant annet fordi EU begynner å stille strenge krav på miljø og klima. Selskapene som ikke er med på å jobbe mot dette vil bli rammet av reguleringer.

Sjekk ut KLPs svanemerkede fond her (jeg investerer i KLP AksjeGlobal Mer Samfunnsansvar).

Hør episode 63: Bærekraftige investeringer med Jeanett Bergan fra KLP her.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.