Ekstrajobb og doggy bag

Sep 28, 2015

De siste to helgene har jeg jobbet og tjent litt ekstra penger. Slitsomt ja, men gøy å jobbe med noe helt annet enn jeg gjør i min vanlige jobb. 1 500 kroner er ikke all verden for en dags jobb, men 3 000 ekstra en måned er supre penger!

Jeg gleder meg til jeg får pengene utbetalt og kan fordele dem på sparing i fond og nedbetaling av lån. Om noe skulle gå til forbruk vil jeg ikke ha dårlig samvittighet for det heller. Jeg er ikke like streng med penger jeg har jobbet ekstra for, selv om verdien av penger jo er den samme uansett hvor de kommer fra.

Å jobbe ekstra hver helg skal jeg ikke fortsette med, men jeg liker å benytte sjangser jeg får til å tjene penger. En annen fordel med slike jobbehelger er at forbruket blir mindre. Det blir ingen «shopping og kafe» eller vinkveld med venninner når arbeidet kaller. Det får jeg heller nyte ekstra masse neste gang! Det koster ofte litt å skulle være sosial, men det liker jeg også å unne meg.

I går var svigermor så snill å spandere middag på Mannen og meg da jeg var ferdig på jobb. Vi spiste på en pizzarestaurant, og fordi jeg ikke spiser kjøtt, bestilte vi to pizzaer. Selvfølgelig ble det mye rester, og selvfølgelig spurte vi om en eske til dem.

Spør dere om doggy bag til restene på restaurant? Hvorfor – hvorfor ikke?

Jeg bryr meg ikke om det virker smålig. Å kaste denne maten ville gitt meg dårlig miljøsamvittighet, og vi sparer penger og miljøet på å ikke kjøpe ny mat til dagens middag. I tillegg slipper vi å planlegge middagen i dag og sparer tid på å bare varme opp pizzarestene. Jeg gleder meg til middag i dag jeg!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.