Er banken din opptatt av etikk og bærekraft?

Dec 02, 2019

I denne ukens podcastepisode forteller Gustavo Parra de Andrade fra Fremtiden i våre hender om sitt arbeid med Etisk bankguide.

Etisk bankguide er et samarbeid mellom Fremtiden i våre hender og Forbrukerrådet. Siden 2016 har det årlig blitt gjort en undersøkelse med mange vurderinger av Norske banker.

Episoden finner du her

Etisk bankguide finner du her

Etisk bankguide rangerer Norske banker etter hvor godt de jobber med etikk og bærekraft. Gustavo forteller at bankene i Norge jobber mer med sine retningslinjer nå, enn for noen år siden. Det ser man også om man sammenligner etisk bankguide fra år til år. Men selv om bankene blir bedre, er det langt igjen før alle har høye nok krav til bankvirksomheten din.

I etisk bankguide blir mange ting evaluert. Hva bankene gjør når de låner ut penger til bedrifter, hvilke krav til har til prosjekter de finansierer, hvilke kriterier de legger til grunn for plassering av penger(likviditetsforvaltning), og fondsforvaltning(hvordan kundenes penger investeres).

Både hva bankene sier de gjør, og hva de faktisk gjør er med i undersøkelsen. En analyse av bankenes retningslinjer innen 14 ulike temaområder, som hvilke krav stiller banken innen temaer som menneskerettigheter og naturvern, er det du finner på nettsiden etiskbankguide.no

Gustavo forteller at tilbakemeldinger fra kunder innen disse områdene blir tatt på alvor av bankene. Hvis du vil påvirke din banks arbeid med etikk og bærekraft, kan du via nettsiden til etisk bankguide si ifra.

Si ifra til banken din her!

 

Gustavo deler sin kunnskap, og svarer på spørsmål fra dere i podcasten.

På nettsiden til Fremtiden i våre hender fant jeg en artikkel som het «Bli miljøvenn med pengene dine«. Sjekk den ut ved å trykke på linken!

Hør episoden her

 

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.