Slik har du familiehelg uten forbruk!

familie gratismoro Nov 09, 2018

I går skrev jeg på Instagram at jeg ikke skulle bruke noen penger i helgen. Det var flere som da slang seg med på utfordningen. Så gøy! Hvis du har lyst på en roligere helg, og kanskje fokusere på det som egentlig er viktig i livet ditt, kan forbruksfrie dager være noe for deg. 

Mat

Mat må man ha, og jeg mener aldri at noen skal gå sulten for å spare penger. Men det er mange måter å spise på, så det handler om å være litt bevisst. Spise ute er uaktuelt i en forbruksfri helg, så da må maten være handlet inn på forhånd. Med ekstra god tid er det gøy å lage maten selv. Kjøp billige råvarer, og lag mat fra bunnen av. Bak brød, og nyt den deilige lukten. I morgen tidlig skal jeg vise sønnen min hvor juice kommer fra, og presse appelsiner sammen med ham.

Underholdning

For barnefamilier kan det være fristende å dra på lekeland, kino eller lignende når været er grått som i dag. Jeg har et gratis forslag til deg: Biblioteket. Vi koser oss her lenge, både med bøker og i lekekroken. Er begge vi voksne med, får vi også mulighet til litt egentid og voksenbøker.

  Konsentrert gutt på biblioteket i sommer

Ellers gjelder det å ta i bruk naturen. Den er gratis. Og vi har mye av den her i Norge. Selv her i Oslo! Da jeg spurte sønnen min hva han hadde lyst å gjøre i dag, når barnehagen er stengt, svarte han: «Dugnad! Jeg rake løv!» Jeg skjønner at interessen for å rake løv ikke er like stor hos alle, men poenget er at det ikke trenger å være noe stort og stilig. Småbarna er fornøyde når foreldrene har tid til dem. Og før du går ut: Husk matpakke!

Har du lyst til å være sosial kan du invitere noen gjester hjem til deg på søndagsbrunsj eller vafler. Alle elsker vafler! Det har vært en del reising og besøk på oss i det siste, så vi er bare oss tre i helgen. Veldig deilig. Når arveprinsen sover skal vi ha en ordentlig TV-kveld. Gleder meg til en rolig kveld med strikketøy i hendene. Jeg holder på med en julegave jeg håper på å bli ferdig med i tide. I går kveld spilte vi et spill sammen.

Det er ganske lett å ha en helg uten forbruk. Man må bare huske å fortelle alle i familien sin at man skal ha det. For plutselig sitter jeg alene her hjemme og skriver på bloggen. Mannen min har tatt med sønnen vår på lekeland i ruskeværet…

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.