Slik har du familiehelg uten forbruk!

familie sparetips Nov 10, 2018

I går skrev jeg på Instagram at jeg ikke skulle bruke noen penger i helgen. Det var flere som da slang seg med på utfordningen. Så gøy! Hvis du har lyst på en roligere helg, og kanskje fokusere på det som egentlig er viktig i livet ditt, kan forbruksfrie dager være noe for deg. 

Mat

Mat må man ha, og jeg mener aldri at noen skal gå sulten for å spare penger. Men det er mange måter å spise på, så det handler om å være litt bevisst. Spise ute er uaktuelt i en forbruksfri helg, så da må maten være handlet inn på forhånd. Med ekstra god tid er det gøy å lage maten selv. Kjøp billige råvarer, og lag mat fra bunnen av. Bak brød, og nyt den deilige lukten. I morgen tidlig skal jeg vise sønnen min hvor juice kommer fra, og presse appelsiner sammen med ham.

Underholdning

For barnefamilier kan det være fristende å dra på lekeland, kino eller lignende når været er grått som i dag. Jeg har et gratis forslag til deg: Biblioteket. Vi koser oss her lenge, både med bøker og i lekekroken. Er begge vi voksne med, får vi også mulighet til litt egentid og voksenbøker.

  Konsentrert gutt på biblioteket i sommer

Ellers gjelder det å ta i bruk naturen. Den er gratis. Og vi har mye av den her i Norge. Selv her i Oslo! Da jeg spurte sønnen min hva han hadde lyst å gjøre i dag, når barnehagen er stengt, svarte han: «Dugnad! Jeg rake løv!» Jeg skjønner at interessen for å rake løv ikke er like stor hos alle, men poenget er at det ikke trenger å være noe stort og stilig. Småbarna er fornøyde når foreldrene har tid til dem. Og før du går ut: Husk matpakke!

Har du lyst til å være sosial kan du invitere noen gjester hjem til deg på søndagsbrunsj eller vafler. Alle elsker vafler! Det har vært en del reising og besøk på oss i det siste, så vi er bare oss tre i helgen. Veldig deilig. Når arveprinsen sover skal vi ha en ordentlig TV-kveld. Gleder meg til en rolig kveld med strikketøy i hendene. Jeg holder på med en julegave jeg håper på å bli ferdig med i tide. I går kveld spilte vi et spill sammen.

Det er ganske lett å ha en helg uten forbruk. Man må bare huske å fortelle alle i familien sin at man skal ha det. For plutselig sitter jeg alene her hjemme og skriver på bloggen. Mannen min har tatt med sønnen vår på lekeland i ruskeværet…

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.