Fordelen med å være fagorganisert

investering sparetips Feb 06, 2023

annonse for Tekna

At arbeidstakere i Norge er medlem i en fagorganisasjon er en del av det som kalles den norske modellen og som du kan lese mer om her. Over 1 million nordmenn er fagorganiserte. I dette blogginnlegget vil jeg fortelle mer om fordeler ved å være fagorganisert generelt. De fleste organisasjonene har også egne medlemsfordeler. Lenger ned på siden forteller jeg om fordelene Tekna har for sine medlemmer. Jeg er selv Tekna-medlem og er ambassadør for dem.

Er du medlem i en fagforening står du ikke alene i arbeidslivets utfordringer. Du har foreningen din i ryggen, og tillitsvalgte på arbeidsplassen som kan hjelpe deg i ulike situasjoner, som nedbemanning, lønnssamtaler, omorganisering og sykefravær.

Fagforeningen din gir deg også et fagmiljø som ofte tilbyr kurs og utvikling innen ditt fagområde. De fleste deler også lønnsstatistikk og kan på flere områder bidra til å utvikle medlemmenes karriere

Tekna-fordeler

Hvorfor jeg samarbeider med Tekna

Da jeg var ansatt hadde jeg ikke særlig innsikt i fordelene ved å være fagorganisert, og var det aldri. Gjennom mitt samarbeid med Tekna kan jeg få flere til å lese mer om fordelene det gir og finne den organisasjonen som passer med sin jobb og utdanning.

Selv meldte jeg meg inn i Tekna da jeg sa opp min jobb og begynte som selvstending næringsdrivende. For å være ærlig gjorde jeg det kun av 2 grunner, begge økonomiske. Jeg trengte flere forsikringer da jeg ikke lenger var ansatt i en stilling som inkluderte forsikringer og fordi vi flyttet fra leilighet til hus i samme periode. Avtalen Tekna har fremforhandlet på forsikring sparer meg over 8 000 kr i året.

I tillegg benytter jeg meg av Tekna-avtalen på boliglånet vårt. Hvor mye jeg sparer på dette svinger. I perioder har renten vært veldig mye bedre enn jeg kan få i andre banker, så jeg har spart mange tusen på denne avtalen.

Samarbeidet vi nå har gir meg også tilgang på Teknas eksperter. Det har jeg allerede benyttet meg av, og laget denne episoden med advokat Arild Hølland, som er pensjonsekspert i Tekna.

Les mer om pensjon hos Tekna her.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.