Full oversikt over forbruket

Jul 16, 2019

//Reklame//

Flere av dere har spurt meg hvordan man på en enkel måte får oversikt over forbruket sitt. Nå har jeg funnet en tjeneste som gjør det både enkelt og gøy!

Men aller først, hvorfor er det så bra å ha oversikt over eget forbruk?

Når jeg ser forbruket mitt i ettertid får jeg muligheten til å analysere. Jeg begynner å tenke. Var det verdt å bruke disse kronene på hårspenner, hurtigmat, badeflamingo og is? Kanskje er svaret ja, men svaret kan også være nei. Derfor er det smart å ha oversikt over forbruket. Da har du muligheten til å ta kontroll, og kanskje stopper du noe av sløsingen allerede før du bruker, fordi du ikke vil at det skal vises i oversikten.

Oversikten jeg snakker om er i appen Lunar Way.

Appen lastes ned helt gratis til telefonen din. Når du har registrert deg som bruker i appen får du et kort i posten.

Prepaid Mastercard

Det sorte kortet du får er også helt gratis. Kortet er ikke et kredittkort, men et prepaid mastercard. Det betyr at du selv fører penger over til kortet. Dette er gjort på et blunk inne i appen. Du kan ikke bruke mer enn du har overført.

Jeg startet med å legge inn 4 000 kroner på kortet. I appen kan du lage et budsjett hvis du ønsker. Det finnes 9 kategorier; hjem, dagligvarer, personlig pleie, mat og drikke, transport, underholdning, shopping, ferie og annet.

Du kan også sette et maksbeløp du kan bruke i løpet av måneden og få varsel fra appen når du nærmer deg. Smart, ikke sant?

Så er det bare å handle i vei med pengene du har på kortet. Alt du kjøper vises etterpå i appen.

Jeg dro og kjøpte is med sønnen min. Med en gang jeg hadde betalt i kassen, fikk jeg en varsling fra Lunar Way om at jeg hadde brukt 50 kroner og 50 øre. Kjøpet var kategorisert som dagligvarer da isen ble kjøpt på matbutikk.

Det er fint at appen selv sorterer forbruket i kategorier. Da går det raskt å se hvor vi bruker mest penger. Hvis du vil endre kategorien for et kjøp er det også mulig å gjøre inne i appen. Her kunne jeg valgt «ferie» eller «mat og drikke» f.eks.

oversikt

Ja da, det var verdt 50 kroner og 50 øre for is i sommervarmen!

I appen kan du også nå dine Goals!

Du legger inn hva dine Goals er og hvor mye penger du trenger for å nå dem. Appen finner passende bilder.

Det er to måter å sette til side penger på. Fast overførsel kan settes til månedlig, daglig, ukentlig, kvartalsvis eller årlig.

I tillegg kan du når som helst gjøre et innskudd mot et av dine Goals. Pengene trekkes fra kortet ditt.

oversikt

Jeg er i gang

Lunar Way er et dansk firma som har som mål å gjøre pengebruk lett og morsomt. Og det har de fått til synes jeg. Nå har jeg nettopp mottatt kortet, men kommer til å bruke Lunar Way videre for å se hva det gjør med forbruket mitt.

En bra ting med kortet er at du inne i appen kan velge hvilken valuta du skal betale i. Det gjør at du slipper avgifter for valutaveksling når du betaler i utlandet. Du kan også sende penger til venner eller bedrifter i utlandet direkte i appen.

Jeg heier på alt som kan bidra til at vi engasjerer oss mer i vår egen økonomi og vårt eget forbruk. Lunar Way er enkel, så det krever minimalt med tid å få full oversikt over pengene. Jeg liker også Goals-funksjonen!

Appen er under utvikling, og flere funksjoner skal komme. Jeg gleder meg til å se hvordan de skal gjøre Lunar Way enda bedre.

Hvordan komme i gang med Lunar Way
  1. Last ned appen her
  2. Registrer deg med BankID og vent på kortet
  3. Aktiver kortet og overfør penger i appen(top-up)
  4. Velg maksbeløpet du vil sette for forbruk neste måned
  5. Sett opp budsjett for hver kategori
  6. Når du mottar kortet: Velg norsk valuta, og bruk kortet som ditt betalingskort
  7. Nyt å ha full oversikt over forbruket ditt inne i appen

Lunar Way jobber med transparent prising, og prisene kan du finne på denne linken.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.