Gratis aktiviteter du kan gjøre med barn i vinterferien

familie sparetips Feb 20, 2022
Fire bilder med tips til vinterferieaktiviteter

Lyst til å finne på noe gøy i helgen, eller i vinterferien med barna?

Det trenger ikke koste en eneste krone!

I denne filmen deler jeg både inne- og uteaktiviteter vi liker å gjøre i vår familie. Jeg har også fått hjelp av instagram-følgerne mine med tips til eldre barn:

Spør barna

Hvorfor er dette et godt tips? Flere grunner. For det første er det barna du vil skal kose seg og dermed vil du gjøre ting de har lyst til. For det andre er de gode på å se de små gledene, og vil aller mest sannsynlig ha lyst til å gjøre ting som er helt gratis.

De beste stundene får du ikke alltid på lange reiser eller dyre aktiviteter. Det kan være et vel så fint øyeblikk å dele en appelsin ved bålet.

Vit hvorfor

Jeg deler gratis tips her, men har du lyst til å gjøre aktiviteter som koster penger? Det er helt greit! Så ikke planlegg en uke med gratis aktiviteter, om du egentlig vil ta med familien til alpene.

Men kanskje planlegger dere en dyrere sommerferie, har Frossen Februar som oss eller rett og slett ikke har ekstra penger som kan brukes på aktiviteter nå? Da vet du hvorfor du ikke åpner lommeboka på vidt gap, og det blir enklere å glede seg over disse stundene sammen med barna.

Gå på ski

Dette er det første jeg tenker på når jeg hører ordet vinterferie. Selv er jeg ikke spesielt glad i skigåing, men stemningen med å være ute i snøen, nistepakke og små føtter som begynner å mestre skigåing er fantastiske øyeblikk.

Ake

Aking er en aktivitet vi har drevet mye med i vinter. Det fine med denne aktiviteten er at det kan være en 15-min-aktivitet, men også heldags. Dra til en annen bakke, ha med mat og drikke og kos dere.

Gå på skøyter

Vår families favoritt om dagen! Dette er en fin vinteraktivitet om det ikke er snø der du bor, men har skøytebane i nærheten.

Hils på våren

Har vinteren takket for seg, så bruk vinterferien på å gjøre klart for vår. Kanskje en puss på familiens sykler?

Spise ute i naturen

Kanskje ikke uansett vær, men denne må det ikke være vinter for at man skal kunne nyte. Ta lunsjen, middagen eller ettermiddagskaffen(kakaoen) på en benk, lekeplass, bålplass eller ute i skogen. All mat smaker bedre ute, så hva du pakker med er helt opp til deg!

Biblioteket

Ja, vi elsker biblioteket. Mange filialer har arrangementer for barn i vinterferien som er helt gratis. Sjekk opp hva som skjer i nærheten av deg. Og selv om turen til biblioteket og barneavdelingen er en aktivitet i seg selv er leseopplevelsene i etterkant også gull i ferien!

La barna bestemme

Hva skjer om 8-åringen får være pappas sjef en hel dag? Eller om mamma blir med på leken uansett hva 5-åringen eller 12-åringen er opptatt av. Kanskje møter dere hverandre på en ny måte i uventede aktiviteter. Så vær åpen for barnas forslag enten det er å legge bort mobil og scrolling en hel helg, eller lage tiktok-videoer med dem.

Bake og lage mat

Det er hyggelig å ha med barna på å lage smoothie, bake brød eller lage middag. Ja, det blir kanskje mer rot og søl, men oppvasken kan også være hyggelig når man gjør det sammen. Pust med magen og la ting ta litt lengre tid enn de pleier i ferien.

Hjemmekino

Popp popcorn om dere liker det, la familiens lille kunstner lage program, og produksjon av kinobilletter blir øving med bokstaver. 


Kunstprosjekter

I videoen ser du at vi lager plastelina. Det var enkelt og gøy! Du trenger: Mel, vann, salt, olje og konditorfarge.

Et tips jeg fikk inn fra en av dere var å samle steiner ute og male dem som for eksempel marihøner. 

Ellers er alt mulig klipp og lim, fargelegge (google coloring så får du masse du kan printe ut), male etc.

Gjør bilturen fin

Skal dere kjøre bil i ferien? Jo lengre tur, jo mer planlegging for å gjøre turen fin. Hva kan du pakke med for å lage reisen til en fin del av ferien? Bilbingo, lydbok, digg nistemat eller noe helt annet?

Brettspill og kort

Elsker dere quiz? Eller har barn som er store nok til å være med på brettspill og kort? Denne aktiviteten er fin både på hyttetur og hjemme. Så finn frem spillene dere har liggende eller søk opp quiz-spørsmål på nettet.

Ønsker deg en god vinterferie, uansett hva den ender med å koste :)

Leter du etter billige og gratis sommerferieaktiviteter:

 

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.