Hjemmelaget deodorant

Jan 27, 2019

Jeg har lovet dere oppskriften på min hjemmelagde deodorant, så den skal dere få i dag. Jeg hadde ingrediensene hjemme, og det har kanskje du også?

Natron Deodorant
Hjemmelaget deodorant

Deodoranten er min nye favoritt i badeskapet! Jeg hadde tatt vare på en tom boks det hadde vært sminke i, og lurte for noen uker siden på om jeg nå kunne kaste den. Jeg følte at jeg kom til å trenge den lille boksen en dag, og bestemte meg for at en dag – det fikk være nå! Jeg hadde lest om hjemmelaget deodorant i en zero waste-gruppe på Facebook, og fant også oppskriften der. Husker ikke hvem som delte dessverre, men samme oppskrift ligger mange steder på nettet.

Du trenger kun to ingredienser for å lage din egen deodorant!

De to hovedingrediensene er kokosolje og natron. Oppskriften kunne ikke vært enklere; like mye av hver. Kokosoljen er fuktighetsgivende og antibakteriell, mens natron absorberer både fuktighet og lukt.

Oppskriften jeg brukte hadde 2 deler kokosolje, 1 del natron og 1 del maismel, men slik jeg forstår det er maismelet med kun for å gi tykkelse, som også natron gjør. Neste gang dropper jeg maismelet og går for 50:50 kokos og natron. Men krukken jeg har nå holder nok i noen måneder til. Digger å ha hjemmelagde produkter! Jeg brukte noen dråper eterisk olje i min så den lukter deilig, men dette kan du droppe. Hvis du har sensitiv hud ville jeg i alle fall droppet det. Det er også noen som reagerer på natron, så ikke fortsett å bruk deodorant med natron dersom du reagerer.

Kokosolje selges i matbutikker med godt utvalg og i helsekostbutikker. Natron selges på matbutikken, men i små poser. Større pakker kjøpes på helsekost eller bestilles fra utlandet. Natron kan brukes til masse innen rengjøring også, så ikke bli overrasket om det kommer mer om natron her inne etterhvert. Eteriske oljer finnes også på helsekosten.

Slik gjør du:

Varm kokosoljen forsiktig slik at den blir flytende. Kokosfett smelter ved rundt 25 grader, så jeg satt skålen med to spiseskjeer på baderomsgulvet en stund. Det holdt. Så tilsetter du en like stor mengde natron som du hadde kokosolje. Rør det godt sammen. Bland eventuelt inn eterisk olje. Jeg tok i 10 dråper lavendel. Kunne sikkert hatt i litt mer, men ville ikke overdøve hele den deilige kokoslukten heller.

Fordelen med denne deodoranten er at den ikke inneholder noe du ikke vet hva er. Heller ikke aluminium, alkohol, parabener eller parfyme har den i seg. Jeg synes også det er en fordel at den er i fast form. I jula lakk mannens deodorant i toalettmappen, og alt ble klissete. Det kommer ikke til å skje meg fremover! Godt å være trygg på det når man er på reisefot.

Si ifra hvis du tester da!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.