Hva skal vi ha til middag?

Nov 28, 2023

Reklame HelloFresh

Har jeg fortalt deg at jeg ikke er spesielt opptatt av mat? Jeg, med min mastergrad i matvitenskap, har ikke interesse av mat på en måte som gjør at jeg bruker ord som lekre smaksopplevelser og kulinariske eventyr.

Jeg liker mat, og trenger såklart å spise, men helt ærlig så kunne jeg nok klart meg lenge på pizza, risengrynsgrøt og pasta. Jeg er ikke særlig kreativ i matveien, men noen ting er viktig for meg når jeg og familien min skal spise. 

Jeg vil at maten skal være:

 • Sunn
 • Rimelig
 • Rask
 • God
 • Barnevennlig

Og om alle krav ikke alltid kan innfris daglig, vil jeg i alle fall at middagene gjennom uka i sum skal bli sånn noenlunde balansert. Men fantasien bobler ikke akkurat over av forslag på matbutikken kl 16.15... Derfor ble det ofte førstemann til å spørre "hva skal vi ha til middag?", og så fikk det liksom være den andre sitt ansvar å finne på noe. Ikke akkurat det beste utgangspunktet for en hyggelig og avslappende ettermiddag. Men noe må vi jo spise! 

Løsningen for oss ble HelloFresh

Altså: Farvel forslagstørke, hallo variasjon og færre avgjørelser å måtte ta. En tilleggsgevinst ble tiden jeg sparer på å slippe å planlegge hva vi skal spise, beregne mengder og så måtte handle inn alt.

Selv etter to år med matkasse tenker jeg fortsatt "ah, for en luksus!" når matkassen blir levert på døra. En følelse jeg sikkert burde blitt vant til innen nå, men den lettelsen over å slippe styret med middag er faktisk like digg hver eneste uke.

Noen uker dropper vi kassa, (det går fort å avbestille og bestille fra uke til uke i appen), og da er det ekstra deilig å motta den igjen uka etter.

Er matkasse fra HelloFresh dyrt?

Jeg trodde egentlig at jeg kom til å synes det, og den første høsten var jeg innstilt på å bare bestille de første kassene, som man kan få med rabatt. (Min rabattkode finner du lengre ned om du vil gjøre det samme). Men så bare fortsatte vi.

I takt med at matprisene på butikken har økt, gir matkassa meg i alle fall en viss kontroll på matbudsjettet, ettersom middagsprisen i det minste holder seg konstant. (Kassa koster nemlig det samme hver uke).

Vi bestiller den største esken: 5 middager til 4 personer, og det koster 1 299 kr med levering. (Scroll nederst i blogginnlegget for å se hvor stor rabatt du kan få på dine første kasser.)

Dagens ingredienser

Hvordan funker det?

Du bestiller via appen, og huker av for antall personer, antall middager og hvilken type mat du liker (for eksempel «familievennlig», «raskt og enkelt», «kalorismart», «vegetarisk» osv). Disse valgene kan du justere hver uke, om du vil. Deretter får du velge blant 25 ulike retter. (Utvalget forandres for hver uke.)

Kassa blir levert på døra, og ingrediensene er sortert i én pose pr middag. Det følger med fysiske oppskriftskort, og vi bruker å starte med å se gjennom oppskriftskortene for å finne ut hva vi vil lage først. Anslått tilberedningstid står oppført på kortet, og noen av rettene går ekstra fort å lage. Jeg liker å spare de raskeste rettene til de dagene hvor det må gå litt ekstra fort her hjemme.

Oppskriftskortene gjør at maten er enkel å tilberede, det er bare å følge stegene. Hver oppskrift er fargekoordinert med ingrediensene slik at grønn oppskrift hører til grønn pose osv, så det er enkelt å holde oversikt over ingrediensene.

For oss som i teorien liker å ha med ungene på matlagingen, men som i praksis blir litt utålmodig og stressa av rot og søl, gjør det veldig godt for tålmodigheten min at det er så mye som allerede er klart idet vi setter i gang.

5 grunner til at jeg bruker matkasse

Som jeg skrev over, å få esken med middager levert på døra er skikkelig luksus. Samtidig hadde jeg selvsagt ikke giddet å fortsette å abonnere hvis luksusfølelsen var den eneste fordelen. (Jeg liker luksus, men jeg liker også å spare tid, penger, energi og miljø!)

Så her er fem andre grunner til at jeg bruker matkasse:

 1. Ettersom mengdene er perfekt tilpasset oppskriften, slipper jeg at resten av maten blir liggende og bli gammel (typisk at man ikke rekker å bruke hele squashen eller boksen med fløte, eller at det er månedsvis igjen til man får brukt opp resten av ingefæren.)
 2. Kombinasjonen sunn, god, rask, rimelig og familievennlig virker umulig å innfri for meg, men er tydeligvis enkelt for HelloFresh.
 3. Det er masse variasjon i oppskriftene. (Jeg kunne som sagt sikkert spist pasta eller grøt hver eneste dag, men jeg vet jo at variasjon er bra, ikke minst for ungene som skal lære seg å bli glad i mye forskjellig mat.)
 4. Det blir rett og slett bedre stemning hjemme på ettermiddagen når spørsmålet «hva skal vi spise» allerede er besvart, og matvarene ligger klar til bruk i kjøleskapet.
 5. Å velge 5 av 25 retter i en app er like enkelt som å bestille take away, bare mye billigere.

Å lage mat fra matkassen er fint for deg som egentlig liker å lage mat også. For siden du sparer så mye tid og energi på å slippe planleggingen, blir det ekstra mye overskudd igjen til å kose seg med matlagingen.

Så enten du er travel, matlei, lite kreativ, har kresne unger, eller en dæsj av alt, er jeg helt sikker på at middagslagingen vil bli både hyggeligere, sunnere og mer variert med matkasse.

Selv er jeg i alle fall utrolig glad for å kunne tilby familien min ordentlig mat gjennom uka, uten å bli sur og lei av å måtte tenke og planlegge for mye. HelloFresh er rett og slett en lifehack jeg varmt kan anbefale!

Sånn kan du teste matkasse med rabatt

Noen abonnementer kan føles som at idet du blir «fanget» så kommer du deg aldri ut igjen. Bindingstider og nettsider hvor «cancel»-knappen er så godt gjemt at du aldri finner den, og du må ringe til kundeservice for å få avsluttet det. Utrolig provoserende!

Sånn er ikke HelloFresh. Med dem binder du deg ikke til noe som helst. Liker du ikke maten eller opplegget kan du avslutte abonnement ditt med en gang. (Ikke at jeg tror det skjer, men da vet du i alle fall om det.)

Rabattkoden min gjelder for dine 5 første esker og er: 1549PENGESNAKK

Du kan også følge denne linken for å starte din prøveperiode.

I løpet av abonnementsperioden din kan du når som helst hoppe over en uke, eller for eksempel bestille matkasse til bare annenhver uke. Du kan også enkelt justere antall måltider og personer fra uke til uke. Veldig kjekt hvis det for eksempel varierer hvor mange dere er til bords.

Jeg bruker også å hoppe over en uke innimellom, av flere grunner:

 • Gleden blir enda større når jeg får middagene levert igjen etter et lite opphold.
 • Vi får brukt opp matvarer vi har hjemme for å minske matsvinn.
 • Når vi er bortreist trenger vi ikke å tenke på at maten hjemme blir dårlig.
 • Noen ganger blir til og med jeg inspirert av oppskriftene i forrige ukes matkasse til å teste ut andre oppskrifter selv. (Akkurat de påfunnene dabber fort av, når jeg blir påmint hvor unødvendig styrete det er å måtte planlegge, handle inn og beregne mengder selv.)

Sånn kan du BÅDE teste matkasse OG spare penger

Jeg er overbevist om at jeg sparer penger på matkasse fremfor å planlegge og handle inn til middagen selv. Samtidig er det noen hacks du kan innføre for å få i pose og sekk – BÅDE luksusen med matkasse og litt ekstra sparing!

 1. Den første er selvsagt: Velg en matkasse som gir rabatt (HelloFresh gir som sagt opptil 1549 kr rabatt på dine 5 første matkasser via denne linken.)
 2. Selv om dere er mange personer som skal spise, kan du skru ned prisen ved å velge 4 eller 2 personer og så dryge ut porsjonene ved å legge til ekstra grønnsaker eller poteter selv.
 3. Selv om dere spiser middag 7 dager i uken, kan du skru ned prisen ved å velge bare 3, 4 eller 5, middager. Så kjører dere restemiddag eller enkle middagsalternativer som havregrøt eller suppe de andre dagene. (Lag store porsjoner som du fryser ned, så går middagen like raskt på disse dagene også.)
 4. Bestill matkasse bare annenhver uke (eller enda sjeldnere), så får du virkelig nyte avlastningen, tidsbesparingen og de varierte middagene, siden det ikke skjer så ofte. (Jeg har riktignok ikke mista lykkefølelsen selv etter to år med matkasse, men det sier nok likeså mye om hvor kjipt jeg synes middagsplanlegging er.)

Klar til å prøve?

Bestill en HelloFresh-matkasse og se selv hvordan den vil hjelpe deg å spare tid og penger, og gi mer matglede i hverdagen din.

Trykk på denne linken og bruk koden 1549PENGESNAKK, så får du opptil 1549 kroner rabatt på dine fem første kasser.

God middag!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.