Hvordan jeg planlegger å nå sparemålet for 2017

mine tall planlegging Feb 10, 2017

Jeg har fått litt spørsmål etter de siste innleggene. Det var flere ting som ikke kom helt klart frem. Beklager det! Jeg bryr meg mer om det jeg sparer enn om det jeg bruker, så forbruket mitt beskrives ofte ikke i detalj her på bloggen. Men dere skal så klart få det dere vil ha! Jeg ønsker jo å inspirere og motivere dere til å spare masse også, så da vil jeg ikke at det skal se ut som magi det jeg gjør, for det er det virkelig ikke!

Jeg har høye sparemål, men ikke veldig stramt budsjett. Jeg kjøper meg det jeg vil, og føler meg ikke begrenset av budsjettet. Snarere tvert imot! Jeg sparer jo for å gi meg selv muligheten til å leve det livet jeg vil leve. Og det gjør jeg nå. Jeg har klart å bli gjeldfri(bortsett fra studiegjeld), men jeg stopper ikke der!

Jeg har som mål å spare 300 000  kroner i 2017. Hovedsaklig til oppussingsprosjekter her hjemme. Jeg skrev at det tilsvarer 25 000 kroner i måneden. Det betyr ikke at jeg skal spare 25 000 kroner av lønnen min hver måned! Jeg får utbetalt ca. 30 000 kroner, så det hadde blitt stramt. Jeg ønsker å ha muligheten til å bruke 10 000 kroner hver måned. Derfor er det «bare» 20 000 kroner igjen til sparing hver måned. På slutten av året vil det derfor mangle 60 000 kroner på sparemålet dersom jeg ikke finner på noe lurt..

Så her kommer en liste med ting som forhåpentligvis gjør at jeg får spart 60 000 kroner ekstra i løpet av året:

  • Jeg MÅ jo ikke bruke de 10 000 kroner jeg budsjetterer med hver måned, og regner med å gjennom året spare ca. 10 000 av dem. 
  • Jeg har to brudekjoler og et brudeslør å selge, og håper på å kunne sette 10 000 kroner på sparekonto etter salgene
  • Jeg har ambisjoner om å tjene litt på denne bloggen i løpet av året, samtidig som jeg har en annen hobby som også vil generere litt inntekt. Til sammen 15 000 kroner får jeg tørre å håpe på.
  • Vi skal ikke på noe ferietur i år heller, så av feriepengene kan jeg også spare 10 000 kroner. Eller kanskje 15 000?
  • Det første jeg og mannen kjøpte sammen, et kunstverk, er for stort for veggene i denne leiligheten. Vi har derfor bestemt oss for å selge det, og min andel er nok verdt ca. 15 000 kroner.
  • Til sist håper jeg på at mine steg på vei mot en minimalistisk livsstil(les: ytterligere opprydning i skuffer, skap og tre boder) kan gjøre meg noen kroner rikere.

Så jeg skal klare å spare 300 000 kroner i løpet av året selv om 20 000 er det som trekkes til sparekonto hver lønningsdag.

Sparemålet er kun for meg. Er flere av dere som har lurt på det. Mannen jobber med boliglånet sitt og sparer til hytte. Vi har juridisk sett felles økonomi, men i praksis gjør vi som før vi var gift. Vi har to felleskort, som jeg betaler. Mannen betaler forsikringer, NRK-lisens, utgifter til bil, strøm, internett og husleie. Noen ganger i året regner vi over hvem som skylder hvem hvor mye. Alt deles på to.

Dere må bare fortsette å spørre! Er ikke alltid jeg er like flink til å få alt jeg tenker på inn i bloggpostene. Holder på med et innlegg om januar nå, da flere lurte på hvordan i all verden jeg kunne spare 31 675 kroner på en måned. Kommer på bloggen over helgen! 

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.