Hvorfor har vi kjøpt et så dyrt hus?

bolig Jul 19, 2019
Det er fredag! Og midt i ferien kommer i dag en ny episode av Pengesnakk podcast. Episode 15 handler om at vi har kjøpt hus.

Før sommeren hadde jeg med mannen min Tom i studio for å snakke gjennom dette huskjøpet vårt, og forklare hvorfor vi har kjøpt hus som er så dyrt.

Det er to uker til vi tar over huset i dag, og vi gleder oss veldig til å komme i hus. Vårt helt egne hus!

I episoden snakker vi om hvorfor vi har kjøpt akkurat dette huset, og hva vi la vekt på da vi lette etter vårt drømmehus. Vi ville ha 5 soverom i et ganske lite hus, med god planløsning. Huset skal også fungere som min arbeidsplass fremover. Vi var også opptatt av beliggenhet og hage. Det skulle ligge i, eller i nærheten av, Oslo, men akkurat hvor var ikke så viktig for oss.

Etter et år med aktiv leting og visninger fant vi akkurat det vi lette etter!

Huset var dyrt. Og ble enda dyrere etter budrunden var ferdig. Vi må ta opp lån. Ca. 5 millioner i lån. Etter noen år som gjeldfrie, hva synes vi egentlig om det? Ødelegger dette huskjøpet hele spareplanen min, eller hvordan blir det egentlig?

Vi eier nå ulik del av leiligheten vår, men hvordan gjør vi det med huset? Blir det 35/65 er også eller 50/50? Eller er det en helt annen fordeling som virker mer fornuftig?

Mine egne og deres spørsmål blir besvart i podcasten som nå er tilgjenngelig der du hører podcast. Trykk her for å høre i iTunes, og her for å høre på Sticher.

Legg gjerne igjen en kommentar hvis du fortsatt lurer på noe eller vil dele hvordan dere har organisert boligkjøp med ulik egenkapital.

Villa Solsikke

Ønsker dere en fortsatt fin sommer! Neste podcastepisode kommer 2. august.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.