Jakten på strømtyven!

May 27, 2015

Nå har vi fokus på strømsparing her hjemme. Vi har flyttet til en større leilighet, og her får vi høyere strømregning. Ikke lett å sette fingeren på akkurat hvorfor vi bruker så mye mer strøm her. Vi bruker ingen ovner til oppvarming.

Siden vi ikke bodde her i fjor er det ikke mulig å sammenligne med fjorårets strømforbruk. Men det er ingen grunn til å ikke bli mer bevisste på strømforbruket vårt!

På bildet er vår hovedmistenkte strømtyv. For det første er kjøleskapet digert. Alt for stort for to personer. Størrelsen bidrar bare til at ting blir liggende for lenge, fordi vi ikke kikker i alle skuffene. Å holde så mye luft kald må da koste en del strøm? I tillegg er det veldig gammelt, og har neppe A++ energimerking. Kjøleskapet bråker mye, og venstre dør(frysedelen) åpner seg hver gang vi lukker høyre dør. Hver gang.

Så nå skal kjøleskapet ut! Vi skal bytte kjøkken om ett eller to år. Kjøleskapet er ikke det eneste som er gammelt og upraktisk her. Frem til nytt kjøkken er på plass skal vi bruke et lite kjøleskap vi har hatt stående på boden siden vi flyttet. Før var dette terrasse-kjøleskapet vårt.

  • Vi skal begynne å dusje på treningssenteret etter trening, fremfor hjemme.
  • Vi skal bytte dusjhodet til et sparedusjhode. Jeg vet det ikke er all verden å spare på dette, men dusjhodet vi har i dag spyler vann i alle retninger, så det blir deilig å få byttet dette.
  • Vi skal henge opp en håndklestang. Vi fjernet den gamle da vi malte om badet, og konsekvensen har blitt at håndklær ofte havner til vask litt vel raskt. Får vi hengt opp håndklær etter dusjing, vil de tørke raskt, og vi kan bruke dem flere ganger. Vi er jo tross alt helt rene når vi tørker oss! Håndklær fyller alt for raskt opp vaskemaskinen. Nå skal det kjøres færre vask i dette huset. Spare tid, vaskepulver og strøm!
  • Det foreløpige sistepunktet har vi allerede startet med. Det er å dra ut ledninger. Jeg visste faktisk ikke at ladere trekker strøm selvom de ikke er koblet til et apparat. Det vet jeg nå, og har ikke iPhone-laderen i kontakten døgnet rundt lenger. TV-, kaffemaskin-, og laderledninger er nå kun i kontakten når de brukes. Det føles trygt med tanke på at det elektriske anlegget her er såpass gammelt også.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.