Jeg har fått ny jobb!

Jul 20, 2015

I dag kom en telefon som jeg har grugledet meg til etter jeg var på intervju i forrige uke. Jeg rakk å tenke: Hadde de ansatt en annen kandidat hadde de kanskje sendt e-post istedenfor å ringe? Nå er jeg glad i hele kroppen. Drømmejobben er min!!

Jobben er i samme firma som jeg jobber for i dag, men i en annen avdeling. Den passer meg perfekt, og jeg gleder meg veldig til å starte etter ferien. Hovedgrunnen til at jeg søkte var de faglige oppgavene, men det er også flere tilleggsgrunner:

  1.  Det er en fast stilling. Jeg er glad for å ha vært i vikariater i forskjellige bedrifter. Det har gjort at jeg har lært mer enn jeg hadde kunnet gjort om jeg kun hadde hatt en jobb etter studiene. Men nå er jeg klar for mer langsiktige utfordringer. Jeg har et vikariat som går til jul, så jeg hadde måttet intensivert jobbjakten hvis jeg ikke hadde fått denne stillingen. Jeg hadde fortsatt valgt spennende vikariater over kjedeligere faste stillinger, men har nå altså fått en spennende, fast jobb! Fordelene med fast jobb inkluderer blant annet pensjonsordninger. Visste du at du ikke får fripolisen din dersom du er ansatt i en bedrift i under et år? Det kan jo fort skje dersom du har et års vikariat og slutter en måned eller to før året har gått pga ny jobb. Bedriftenes forsikringsordninger gjelder ofte heller ikke vikarer. Og skulle du bli sykemeldt er du sårbar om du har et vikariat som går ut i perioden du er syk. Slik sett er du bedre sikret økonomisk i en fast stilling. Det samme gjelder graviditet. Du må ha jobbet seks av de siste ti månedene før permisjonen starter for å ha krav på foreldrepenger.
  2. Jeg skal jobbe fra et kontor som ligger i byen, så nå kan jeg ta banen, eller kanskje gå til jobben. Må teste ut hvor lang tid det vil ta til fots. Sist jeg jobbet i byen gikk jeg til jobb på 35 minutter, og den gåturen ga virkelig ro i sjela og skjerpet sinn. Anbefales! Godt for lommeboka å slippe busskort også.
  3. Jeg får høyere lønn. Og det kom som en gledelig overraskelse. Firmaet jeg jobber i har vært gjennom en periode med omstilling, og ingen har fått høyere lønn ved å bytte stilling internt. Jeg har byttet jobb flere ganger etter studiet, og har vært flink til å forhandle om lønn. Er derfor godt fornøyd med lønnen jeg har(sammenlignet med andre på min alder, uavhengig av studie). Siden jeg vet hvordan jeg ligger an lønnsmessig og firmaet jeg jobber i har vedtatt at de ikke skal være lønnsledende var jeg fornøyd med å fortsette på like betingelser. Men nå får jeg 30 000 mer i året enn før! Alle monner drar når mål skal nås! Det jeg får ekstra hver måned skal gå rett til sparing slik at jeg ikke merker lønnsforhøyelsen(på annet enn saldoen på sparekonto/fond/lån).

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.