Jeg laget min egen millioninntekt. Mine 17 inntektskilder i 2022

mine tall tjene penger Jan 16, 2023

Det er litt spøtt å tenke på at det går an å lage sin egen jobb. Enda mer at jeg selv har gjort det. Jeg som trivdes veldig godt som ansatt, og alltid har gjort det. Fra jeg jobbet deltid på bakeri og butikk ved siden av videregående, de fire jobbene jeg hadde ved siden av studiet, mine første ordentlige voksenjobber og jobbene jeg hadde ved siden av dem igjen. Aldri vurdert å gründe noe som helst. Men så ble det sånn allikevel.

Hvordan jeg laget min egen millionlønn deler jeg i denne filmen:

Er flere inntektskilder bedre?

Jeg mener det. Ikke fordi flere inntektskilder alltid vil gi deg mer lønn. Har du hundre jobber som gir deg 1 000 kr tjener du 100 000 kr, og en vanlig jobb vil lønne seg mer. Men så er det allikevel to grunner til å ha flere inntektskilder. Den første handler om trygghet. Mister man en inntektskilde har man andre. Dette opplevde jeg selv da det ikke lenger gikk å holde foredrag rundt om i landet på grunn av pandemi. Foredrag hadde vært min største inntekt, og plutselig var den redusert til 0. Da var jeg glad for flere ben å stå på. Den andre handler om å tjene mer. Mange inntektskilder har et tak, eller det er det første tusenlappene som er de enkle. Andre igjen lønner seg lite, eller inntjeningen er negativ, i starten, men de vokser over tid. Kanskje er det også en av inntektskildene dine det viser seg at du kan tjene masse på, men som du aldri ville startet med om du var avhengig av at det skulle gi deg full uttelling fra start(som meg og podcasten jeg aldri regnet med å tjene penger på). 

Pengesnakk 

11 av inntektskildene mine kommer fra ting jeg gjør med Pengesnakk. Det begynte med en blogg i 2015, nå er det så mye mer. Tenk at jeg lever av å inspirere mennesker til å leve mer bærekraftig, økonomisk og minimalistisk. Å snakke om fordelene ved lavere forbruk og alt man kan gjøre for å ta kontroll over sin egen økonomi og liv ser det ikke ut som jeg blir lei av. Men hvordan tjener jeg penger på det?

1. Podcast

At lyddklippene jeg spilte inn i loftsboden min i desember 2018 skulle bli en av norges mest populære podcaster noen måneder senere var ikke planen. Jeg skulle bare utdype bloggen litt mer for de som var skikkelig interesserte i det jeg skrev om. Men podcast var tydeligvis mer populært enn jeg trodde, jeg hadde rett timing og dere likte å høre på. Så da var det bare å fortsette!

I 2022 ble episodene streamet 1 831 612 ganger totalt (dette er ikke unike lyttere, hørte du på 40 episoder i fjor er det 40 streams fra deg). 

Jeg tjente 362 439 kr på podcasten min i 2022. Inntektene kommer fra reklamen som legges på. Jeg har et management som hjelper meg å inngå disse avtalene, og jeg deler inntekten med dem (dette er min andel, før utgifter og skatt).

2. Instagram

Jeg startet på instagram for å ha et sted å si ifra til leserne mine at det var et nytt innlegg på bloggen. Spol frem noen år, og du har min favorittkanal. Det er her jeg virkelig får kommunisert med dere, og ikke bare til dere. Tusen takk for hver eneste kommentar og like du har gitt meg på Instagram.

Det er fortsatt sånn at jeg ikke makser potensialet for inntjening her, fordi jeg vil bruke tiden min til å formidle god økonomi og pengetanker på instagram ikke sende forslag frem og tilbake med annonsører og bidra til at du bruker penger på ting du ikke trenger. Heldigvis finnes det annonsører jeg varmt vil anbefale deg, og som det passer fint å snakke om. At jeg av og til tjener penger på instagram gjør det også enklere for meg å prioritere tid til å lage alle de innleggene som ikke er reklame. 

Jeg tjente 180 749 kr på instagram I 2022

3. Facebook

Er du med i Pengesnakkerne? Bli med å diskuter økonomi med oss her:

https://www.facebook.com/groups/pengesnakkerne

Dette er ikke et sted jeg ønsker masse reklame, men jeg tjente 7 150 kr der i fjor.

4. Blogg

Jeg tjente 0 kr på bloggen min i 2022. Jeg skjønner jo nå at jeg burde skrevet 16 i overskriften, og ikke 17 inntektskilder, men allikevel.. Jeg har tjent penger på blogg før, og skal ikke se bort ifra at det skjer igjen. Jeg liker godt å blogge, det var her pengesnakk startet og du er jo faktisk her inne og leser! 

5. Ambassadørskap og rettigheter

Dette er mine store samarbeid; de firmaene jeg jobber med hele året. Vi har innlegg på mine kanaler og i deres kanaler og min merkevare og uttalelser blir brukt kommersielt. Dette er faktisk min største inntektskilde i år: 570 510 kr til sammen

6. Affiliatemarkedsføring

Dette er linker som gjør at jeg får en prosent eller et gitt beløp per nye kunde eller ordre som kommer fra den. Dette er avtaler gjort gjennom en side for affiiatemarkedsføring, så jeg har ikke direkte kontakt med firmaene. For min del bruker jeg Norli og Ark når jeg promoterer egne bøker og jeg delte affiliatelinker i videoen om Crowdfunding. Dette har gjort at jeg tjente en del på crowdfunding i desember, men siden betalingen skjer et par måneder på etterskudd er ikke de beløpene med her.

Inntekt fra affiliatelinker i 2022: 2 590 kr

7. Foredrag

En gang det jeg tjente mest på. I år har jeg holdt kun noen få foredrag og tjent til sammen 90 000 kroner på det.

8. YouTube

Jeg trives så godt med å lage disse videoene! Inntjeningen her består i samarbeid jeg selv har avtalt på 3 videoer + inntekt fra YouTube partner program (reklamene som popper opp før og midt i når du ser en film).

Inntektene mine fra YouTube i 2022 ble 50 522 kroner.

9. Bøker

Pengesnakk - slik sparer du deg lykkelig ble gitt ut i 2020, og for bøkene som ble solgt i 2021 fikk jeg utbetalt min royalty i 2022. Fordi forlaget hadde regnet feil ble denne utbetalingen litt mindre (jeg hadde visst fått for mye i 2021). Det aller meste av inntekten her kommer fra Pengesnakk året rundt, som du kan bestille her:

Reklame: Det er min bok + affiliatelink ;)

Jeg tjente tilsammen 129 623 kr på bøker i fjor.

10. Onlinekurs

Kurset mitt i praktisk minimalisme som jeg lanserte for første gang i oktober har jeg tjent 142 602 kr på.

11. Digitalt produkt

Jeg hadde i tillegg til Endelig Ryddig et digitalt produkt i februar som jeg tjente 9 476 kr på.

Firmautgifter 

Utgiftene jeg hadde til firmadrift og for å kunne ha inntektskildene over kom på ca. 180 000 kr.

Private inntekter

12. Utleie

Vi leide ut hytta vår, og tjente litt på det. Denne inntektskilden deler jeg med mannen min, så min andel ble 18 680 kr

Legger inn en film her med Kristine som leier ut med Airbnb i Oslo. Hun deler sine opplevelser og tips med deg:

13. #selge100

Det ble "kun" 94 salg på oss i år, og siden jeg gjør denne utfordringen sammen med mannen min Tom, må jeg også dele dette beløpet på to. Jeg fikk inn 20 618 kr på å selge ting hjemmefra som vi ikke trenger lenger. Mer om utfordringen i denne videoen:

14. Aksjeutbytte

Jeg har mesteparten av sparepengene mine i aksjefond, men har også et par enkeltaksjer som til sammen ga meg 582 kr i utbytte i fjor.

15. Crowdfunding 

Crowdfunding ga meg 4 702 kr i renteinntekter i 2022. Mer om den investeringsformen i denne videoen:

16. Flipping

Snart kommer det en video om flipping på YouTube-kanalen min, og fordi jeg skulle teste ut dette har jeg drevet litt med flipping i 2022 og tjent 3 210 kr på det.

17. Bonus fra kortbruk og medlemskort

Når jeg handler mat bruker jeg kredittkort istedenfor å bruke debetkort. Det, i tillegg til medlemskap i Trumf og Coop ga meg 3 311 kr i bonus i 2022.

 

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.