Jeg lever luksuslivet!

May 04, 2015

Jeg starter hver dag med en kaffe latte i sengen. Så kjører jeg bilen vår, som var helt ny i september, til jobb. I kveld skal jeg trene på et av de beste treningssentrene i Oslo, før jeg skal legge meg i boblebadet hjemme i den store toppleiligheten jeg bor i sentralt i Oslo. Der skal jeg ligge så lenge jeg orker. Hvis det ikke er sol ute da. Da sitter jeg heller på en av de to terrassene våre. Jeg lever et luksusliv, med en bankkonto som vokser seg større for hver måned.

Hvordan er det mulig? Hvordan kan jeg ha alt ønsker meg og allikevel spare så mye som jeg gjør? Jobben min er helt vanlig. Lønnen min også.

Det enkle svaret er at jeg bruker mindre enn jeg tjener, og sparer resten. Det daglige forbruket mitt er minimalt. Se igjen på dagen jeg beskriver ovenfor.

  • Kaffen drikker jeg hjemme, selv om jeg har en Starbucks kaffebar i underetasjen.
  • Bilen vår er elektrisk, så jeg sparer faktisk penger på å kjøre den fremfor å ta toget. Sammenlignet med en bensinbil sparer jeg enda mer. Et eget innlegg om drømmebilen kommer på bloggen i morgen.
  • Abonnement på treningssenteret gir helsegevinst samtidig som det er en lykkeinvestering. Jeg trives så mye bedre med meg selv når jeg trener, og sammen med Mannen blir det ofte en tur på treningssenteret. Engangskostnaden per trening blir ikke særlig høy. I forhold til en annen type date sparer vi masse!
  • Å slappe av i badekaret med en podcast eller et magasin koster ikke mer enn de literne med varmtvann jeg bruker(abonnement på magasinet fikk jeg i bursdagsgave). I forhold til på et spa eller svømmehall, er det mye roligere hjemme på badet mitt. Der får jeg virkelig samlet tankene.
  • Ved å ligge i badekaret slipper jeg å se på TV. Det er lett å tro at man ikke blir påvirket av reklame og produktplasseringer. Jeg er ikke så sikker. Uansett greit å ikke vite hva reklamen mener jeg trenger for å bli lykkelig.  Jeg er jo allerede det! Ikke har vi mange kanaler heller. Vi betaler NRK-lisensen, men har ingen kanalpakker, netflix eller lignende.
  • Å bo sentralt gjør det enkelt å komme seg steder, også til fots. Det er mange fristelser i en storby, men mengden av butikker gjør det også lett å sammenligne varer og vurdere priser før jeg går til innkjøp av noe.
  • Leiligheten var veldig dyr, og vi bruker penger på oppussing. Det er noe jeg helt bevisst prioriterer. Å bo fint gjør meg lykkelig, og det er derfor viktig. Vi kjøpte stort nok til at vi slipper å flytte den dagen vi skal bli flere. Kjøp, salg og flytting koster mye, så det vil for de fleste være økonomisk smart å gjøre dette så sjelden som mulig. Jeg har plass nok i leiligheten til å ta i mot gjester og familie. På overnatting, eller bare på kaffe- og middagsbesøk. Det sparer oss penger i forhold til å måtte møte folk ute på restauranter og kafeer, samtidig som jeg synes det er så mye hyggeligere.

Jeg er veldig heldig som lever som jeg gjør. Men jeg ikke fått noe uten å jobbe for det. Jeg bruker pengene jeg tjener på å gjøre med lykkelig, og kjøper ingen ting som ikke gir meg lykke. Gjør du?

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.