Jeg skal gifte meg

Sep 18, 2015

Og det blir dyrt! Vi inviterer alle nære og kjære, og ønsker ikke å spare på noen ting.

Men så er jeg jo meg. Så selv om vi unner oss et stort og flott bryllup, har jeg klart å spare på mange områder. Her har jeg listet opp våre pengebesparende tiltak. Kanskje andre kommende brudepar får noen tips?

 • Forlovelsesring. Denne stod jo ikke jeg for, men mannen brukte en arvet ring til frieriet. Det er noe helt spesielt med en ring som har gått i familien(til mannen). Det er en rubin, og ikke diamant som jeg hadde sett for meg, men jeg elsker ringen og historien bak den. 0 kr der!
 • Timing. Vi gifter oss i november, og fordelene med å gifte seg utenfor sesong er mange, økonomisk sett. Man har ikke mye å gå på i forhandlinger om man gifter seg en av de mest populære bryllupshelgene.
 • Vi vil ha heldagsfotografering, og det koster over 20 000 kroner. Dette har vi vært enige med hverandre om å prioritere. Vi forhørte oss rundt med flere flinke bryllupsfotografer, og en av dem var villig til å gå ned til 9 500 kr for heldagsfotografering, hvor vi selv får rettighetene til alle bildene. Dette er fortsatt mye penger, men bilder fra hele dagen til å minne oss på flere fine stunder enn kun et portrettbilde utenfor kirken gjør, vil vi ha.
 • Lokale. Det kan virke som en billig løsning å leie et samfunnshus, vel-hus el. lignende, men kuvertprisen på catering er faktisk ikke mye rimeligere enn kuvertprisen på et hotell. Vi har valgt å ha festen på et hotell, og slipper dermed å tenke på(å betale ekstra for) dekketøy(«har vi nok kakegafler?!?»), serveringspersonale(«hvor mange trenger vi? og skal vi betale kjente for dette?».) Vi vil heller ikke bruke vår første dag som gifte til å rydde opp på bedehuset. Jeg tror derfor det blir billigere, og VET at det blir stiligere og mindre stressende i forkant å ha festen på et hotell. I tillegg skal gjestene overnatte på hotellet(de betaler de selv), og kan ramle rett i seng uten å tenke på transport hjem. Vi har gjestene på plass allerede dagen før, og skal ha en før-fest på fredag som jeg gleder meg veldig til!
 • Alkohol drar prisen opp på hotell-varianten, så vi har bestemt oss for å servere øl og vin, mens gjester som vil ha avec eller drinker må betale for dette selv. Da minsker vi også risikoen for at bryllupet vårt ender opp som en fyllefest.
 • Et godt tips er å sette mulige lokaler opp mot hverandre. Vi hadde kun et lokale i tankene, men lot dem tro at vi hadde andre alternativer. Å presse pris er mye lettere da. Utenfor sesong står hotellene mellom å ha bryllup eller ikke ha bryllup. De kan derfor gi ganske mye rabatt før det ikke vil lønne seg lenger for dem. Vi fikk først ned prisen på overnatting for alle gjestene våre. Litt rabatt fikk vi også på maten fredag kveld. De hadde muligheten til å gå enda mer ned på overnatting, men vi ville ha prisreduksjon på selve bryllupsmiddagen og alkoholen. Å få enda lavere pris på overnattingen er så klart fint, men vi ville ha lavere pris på det vi betaler for. Vi ba rett ut om det. Det er jo det samme for hotellet hvor vi får rabatten, når totalen blir lik! Vi kom derfor ned i pris både på bryllupsmiddagen og alkoholen.
 • Kjolen. Med intensjonen om å spare penger gikk jeg inn for å finne brudekjolen min på finn.no. Den første jeg prøvde var akkurat slik jeg ville ha, satt perfekt på kroppen, og var altfor dyr. Den så helt ny ut, og det var flere på vei for å prøve kjolen(den hadde kun vært til salgs i noen timer da jeg fant den). Jeg betalte 10 000 kroner for denne drømmen av en kjole. Aldri har jeg brukt så mye penger på et klesplagg og samtidig vært så lykkelig! Den kostet 17 000 ny, og kan renses og selges på nytt etter at jeg har brukt den. Jeg trenger kanskje ikke å gå så mye ned i pris heller, da den er en 2015-modell og har et kvalitetsmerke innen brudekjoler som jeg vet mange vil ha. Kanskje ender det opp med å være billigere enn å kjøpe en billig kjole? Den ser fantastisk ut, og jeg gleder meg vilt til å bruke den!
 • Kjole nr.2. Min indre diva kom virkelig frem da vi startet å planlegge bryllup. Hvordan blir det egentlig å skulle danse med prinsessekjolens lange slep? Og hva om jeg søler? Igjen, fordel å være utenfor sesong. Utgående modeller selges etter sommeren ut fra brudebutikkene, og for 1 000 kr fikk jeg en helt perfekt kjole nr.2. Ikke noe slep, god plass til å danse, men ser fremdeles veldig brud ut. Siden kjolen kostet så lite gjør det ikke noe om jeg bestemmer meg for å ikke bytte heller. Men godt å vite at jeg har muligheten!
 • Slør – kjøpt på salg i en annen brudebutikk. Halv pris!
 • Sko – 30 %, med fullpris 699,- kan jeg ikke klage på. Den som leter, skal finne!
 • Ringer. Vi ville begge at ringene skulle se ut som gifteringer. Mannen ville gjerne ha hvitt gull, men da gullsmeden sa at ringer i hvitt gull må pusses opp hvert annet år for å holde seg blanke og fine, droppet vi det til fordel for gult gull. Vi kikket litt rundt, og valgte en gullsmed som solgte gifteringer til 2 500 kr stykk, med gravering. Perfekt!
 • Blomster. Brudebuketten blir laget av tre pakker rosa roser, bundet sammen av en kreativ nabo med grønne fingre. Til kirken har jeg bestilt falske roseblader billig fra Kina. Da slipper jeg å tenke på å måtte skaffe friske blader til dagen. Det hadde sikkert kostet en del også. De jeg har kjøpt er ikke kjempefine, men skaper ønsket effekt oppover kirkegulvet. Oppover benkeradendende dropper vi pynt. På hotellet skal vi ha runde bord, og hver av bordene skal ha en lav blomsterbukett. Min mor har tatt på seg oppdraget med å lage disse små oppsatsene. Hvitt, rosa og grønt er stikkordene jeg har gitt. Kan vel ikke gå så galt da?
 • Dekor. Hvite kubbelys kjøpes inn på IKEA. Det skal være ganske mange på hvert bord, for å skape den effekten jeg vil ha. Jeg lager selv pompoms av hvite og champagnefargede servietter, som skal henges i taket, og muligens legges på bordene. Disse er enkle å lage, skaper en fin effekt i lokalet og blir veldig billige. Oppskrift finner du her.
 • Heliumballonger skal pynte opp resten av lokalet. Store, hvite – dette blir bra!
 • Detaljer. Jeg har bestilt et par småting fra etsy.com. Gjestebok med våre navn og bryllupsdato på forsiden, «props» til en photoboth vi skal sette opp og mansjettknapper med en hemmelig beskjed til mannen på. Litt «tull» har jeg altså unnet meg for å få et morsomt og romantisk bryllup med fine minner fra.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.