Jeg skal spare 350 000 kroner i 2019

mine tall planlegging Jan 13, 2019

Det er gøy å sette seg mål, og jeg ser at jeg sparer mye mer når jeg setter meg mål, enn når jeg sparer «det som blir igjen». Målene setter jeg høyere og høyere for hvert år. Kanskje ble det for høyt i år?

Det jeg er mest fornøyd med med årets sparemål er at jeg ikke trenger å dele det på så mange ting, og at nesten alt skal gå til langsiktig sparing.  Jeg har tidligere spart for å bli kvitt boliglånet mitt, pusse opp leiligheten, kjøpe bil, hytte og å fylle opp bufferkontoen. I år har jeg bare nedbetaling av studiegjeld ved siden av sparing i fond. Og det er så gøy. Endelig kan jeg rette nesten hele sparepotensialet mitt mot de langsiktige målene mine.

Som sagt skal årets sparing kun gå til to ting: Nedbetaling av studiegjeld og sparing i fond:

Nedbetaling av studiegjeld skal jeg bruke ca. 27 000 kroner på i 2019. Jeg velger å holde betalingsplanen lik som de siste årene. Det er en dobling av tempoet lånekassen foreslår. Jeg ønsker å bli kvitt lånet, men samtidig vet jeg at det mest sannsynlig vil lønne seg å beholde lånet så lenge som mulig, og heller investere i fond. Av og til ønsker jeg bare å betale ned hele studielånet på noen måneder, men jeg har klart å holde meg foreløpig. Nå er det kun 4 år med dagens betalingsplan igjen, så er jeg gjeldfri, og kan la hele sparepotensialet mitt gå til langsiktig sparing i fond.

Fondssparing er det beste jeg vet. Det er gøy å se pengene vokse; både fordi jeg setter inn nye beløp, og fordi de gir avkasting(på lang sikt). I fondene mine står det i dag ca. 350 000 kroner, så det blir nesten en dobling i år om jeg klarer å sette inn 323 000 kroner. Spennende!

Å spare 350 000 kroner på et år er mye. Deler jeg beløpet på 12 måneder ser jeg med en gang at dette ikke blir lett. Kan jeg klare å spare 29 166 kroner i måneden? Nei, garantert ikke. Jeg tjener ca. 31 000 kroner i måneden, så det går jo ikke.

Men jeg klarte å spare 327 000 kroner i fjor, og DET gir meg troen på at jeg kan spare 350 000 kroner i år.

Vi har ingen reiseplaner eller større innkjøp som skal gjøres i år, heldigvis. Jeg har et forbruk på nesten 10 000 kroner i måneden. Derfor setter jeg ikke trekket til fondskontoen på mer enn 20 000 kroner hver måned. 2250 kroner går til studielånet. Det skal gå bra. Men da mangler jeg ca. 6 000 pr måned, eller 83 000 kroner totalt for å nå målet. Jeg har en delvis plan på det.

Ting jeg kan gjøre for å få spart mer i 2019:
  1. Tjene litt mer. Jeg kan ta noen modelljobber i ny og ne.
  2. Jeg kan også jobbe med å få flere inntekter på bloggen.
  3. Mannen min og jeg har som mål å selge 100 ting fra hjemmet vårt på internett i år. Det gir penger i kassen, i tillegg til et ryddigere hjem.
  4. Spare feriepengene. Vi skal være på hytta hele ferien i år som i fjor. Det koster ikke mer enn å være hjemme, så derfor trenger jeg ikke ekstra penger i sommer.
  5. Shoppestopp på klær. Jeg har kjøpt noen nye plagg til kapselgarderoben min i høst, og fikk både skjørt og kjole til jul. Derfor trenger jeg absolutt ingen nye klær i 2019. Det er ikke mye å spare på dette punktet, siden jeg kjøpte lite i fjor også, men alle monner drar!
  6. Overtale mannen til å legge ut bilen til korttidsleie, så vi kan få noen inntekter på den når vi ikke bruker den selv.

Har du planer om å spare i år?

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.