Sparemålet mitt for 2018 var 320 000 kroner. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle greie det, men hadde bestemt meg for at jeg skulle greie det. Og det gjorde jeg!

Det er gøy å se tilbake på året, når sparingen gikk akkurat som planlagt. Jeg har fulgt planen, og klart hovedmålet mitt som var å spare 320 000 kroner i løpet av året som snart er over.

Jeg hadde delt hovedmålet opp i 4 delmål.

  1. Fylle opp bufferkontoen
  2. Spare til ny bil
  3. Fondsparing
  4. Nedbetale studiegjeld

Det første delmålet var det første jeg oppnådde. Jeg vil alltid ha 50 000 kroner på bufferkontoen. Det hadde jeg ikke da vi gikk inn i 2018 fordi jeg brukte fra bufferkontoen da vi pusset opp badet i fjor vinter. Derfor gikk de første 32 883 kronene jeg sparte i år til bufferkontoen min.

Vi byttet bil i høst, og min del av bilen kostet 115 000. Jeg hadde spart opp 100 000 til den, men måtte ut med 15 000 til, da vi måtte litt ned i pris på bilen vi solgte. Er det en ting som er sikkert er det at bil er dyrt, og at det veldig sjelden er det en god investering å kjøpe bil.

Det tredje målet har jeg faktisk ikke oppnådd helt. Jeg planla å spare ca 162 000 kroner i fond, men har spart 152 100 kroner. Enda har jeg ikke gjennomgått økonomien for andre halvdel av 2018 med mannen, så det kan hende at jeg klarer å komme meg opp på 162 000 kroner spart i 2018 etter den gjennomgangen. Jeg betaler regningen for felleskort(mat og lignende) hver måned samt barnehage, mens mannen betaler husleie, strøm mm. Vi regner sammen hvert halvår for å sikre at ingen betaler mer enn den andre. Så om jeg har betalt mest i høst, kan jeg få spart enda flere kroner. Vi får se!

Det siste målet mitt var å betale ned studiegjeld med ca 25 000 kroner. Jeg har fulgt betalingsplanen som jeg doblet for noen år siden, og endte med å betale 27 059 kroner tilbake til lånekassen.

Tilsammen har jeg spart 327 041 kroner i år. Det er det meste jeg har spart noen sinne. Lurer på hva jeg skal sette som mål for neste år!

PS: Dagens Næringsliv har publisert et intervju med meg om å spare så mye at man kan pensjonere seg i ung alder. Les saken her: Lise(31) sparer 20 000 kroner i måneden – skal pensjonere seg som 40-åring