Kan det fikses?

Oct 16, 2015

Jeg er ikke flink til å sy. Men jeg er flink til å ta vare på tingene mine.

Derfor står symaskinen fremme på bordet av og til. En gammel Toyota symaskin som jeg har vært så heldig å arve. Den er enkel, men har alikevel flere funksjoner enn jeg kan bruke. Jeg klarer å tre i en tråd og å sy rett frem. Det holder i massevis. På bildet reparerer jeg et dynetrekk som etter flere års bruk var åpent på hele langsiden(er det bare meg dette skjer med?).

Jeg tar vare på alle knapper og ekstradeler som følger med skjorter og andre klær. Da har jeg dem om noe skulle gå i stykker. Ofte merker man også når en knapp detter av og kan sy den samme på igjen. Det er bare å gjøre det med en gang. Det gjør seg ikke selv, og med en manglende knapp er plagget som regel verdiløst. Du får ikke brukt det

Selv om det er mye man kan gjøre selv, er det også noen ting det er lurt å la fagfolk ta seg av. Smokingen Mannen skal gifte seg i tør jeg ikke å prøve meg på, så den blir lagt opp hos skredder. Den samme skredderen tok 200 kroner for å reparere en kjole som ble ødelagt første gang jeg vasket den i maskinen. De store hullene er usynlige nå, og jeg bruker kjolen masse!

Nå har jeg også vært hos en skomaker for første gang! Vinterstøvlettene i skinn jeg unnet meg i fjor kan ikke ha vært av så god kvalitet som jeg trodde. Etter å ha brukt de en sesong var sålen slitt helt ned, og noe av selve hælen var også slitt bort. Jeg har tenkt til å bruke disse skoene i flere år, så jeg ville ikke fortsette å slite dem ned. Skomakeren trengte bare noen timer på å sette på ordentlige vintersåler til meg. Han reparerte også der jeg hadde slitt på selve hælen, og pusset skoene for meg. Bedre enn nye! Dette kostet 225 kroner og jeg er kjempefornøyd!

I morgen skal jeg rydde i klærne mine, og se om noe i skapet trenger litt ekstra omsorg.

God helg!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.