Kan vi få billigere strøm?

Aug 07, 2019

//Reklame for tjenesten strøm.no//

Vi liker alle å ha strøm der vi bor. Men strømregningen er ikke like populær.

Hvordan kan vi finne ut om vi betaler mer enn nødvendig? 

På nettsiden strøm.no kan du finne en billigere strømavtale på 2 måter. Jeg har testet begge. Den ene er en anbudstjeneste og den andre er en sammenligningstjeneste.

Anbudstjeneste

Inne på strøm.no kan du oppgi hvor du bor og din kontaktinformasjon. Tjenesten sender din henvendelse til 3 ulike strømselskaper, som ringer deg opp i løpet av kort tid med sitt tilbud.

Jeg la inn infoen en kveld, og ble oppringt neste formiddag av alle tre selskapene. Alle var hyggelige, og godtok at jeg ville snakke med alle tre før jeg tok en avgjørelse.

Sammenligningstjeneste

Ved å gå inn på strøm.no/strømpriser kan du selv sammenligne strømprisene når du ønsker. Man legger inn postnummer og forventet forbruk. Hvis du, som meg, ikke aner hva forventet forbruk er kan man legge inn størrelse på boligen, og om det er enebolig, leilighet, rekkehus eller hytte.

I sammenligningstjenesten fikk jeg opp litt andre selskaper enn de tre jeg hadde snakket med på telefonen. Derfor anbefaler jeg å bruke begge alternativene for å finne best mulig strømavtale for deg og din bolig.

På telefon fikk jeg et bedre tilbud enn det et av selskapene oppga på sammenligningstjenesten. Jeg kan ikke så mye om strøm og prising, men har forstått at spotpris forventes å gi billigere strøm. Ulempen med spotprisen er at den varierer mye gjennom året.

Jeg er litt spent på strømforbruket vårt her i den nye boligen vår. I leiligheten vi flyttet fra hadde vi varmepumpe. Her i huset har vi oljefyr med biodiesel og klebersteinsovn. For de fleste er det oppvarming av boligen som bruker mest strøm, etterfulgt av varmtvann.

Sjekk om du kan få billigere strøm med anbudstjeneste eller sammenligningstjeneste.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.