Kjøkkenet mitt

bolig Nov 18, 2018

Av og til blir jeg bedt om å vise mer av hjemmet mitt, og den utfordningen er jeg nå klar til å ta! Vi har pusset opp absolutt alle rom i en stor leilighet, og har blitt veldig fornøyde med resultatet. Derfor skal jeg nå ta dere med på en tur i hjemmet mitt! Jeg begynner med kjøkkenet, og tar rom for rom i tiden fremover.

DSC_1650

Noe av det jeg liker aller best med kjøkkenet er lyset. Det er et takvindu høyt oppe i skråtaket og et vindu over vasken. Der kan jeg stå å kikke ut når jeg vasker opp, og strekke ut et glass juice til den som sitter ute på terrassen.

DSC_1647

Vi fant tidlig ut at vi ville bytte kjøkkenet, da det som sto her var gammelt. Det var helt greit utseendemessig, men veldig lite funksjonelt. Vi hadde få krav til vårt nye kjøkken. God plass og stekeovn i høyden var det eneste vi visste vi ville ha. Så startet vi å tråle kjøkkenbutikkene etter utstillingsmodeller som var til salgs.

DSC_1649

Det vi endte opp med, et mintgrønt drømmekjøkken, var en skikkelig luksusmodell, som kostet 133 000 kroner. Fordi kjøkkenet vårt har vært vist frem i butikken en stund, fikk vi det for 29 900 kroner. Det var et par negative ting med et så fancy kjøkken. Vi måtte kjøpe bred koketopp da det var skåret ut plass til det i benkeplaten, og vasken hadde en sensor som gjorde at den skrudde seg på med full sprut når noen nærmet seg den. Sensoren fikk vi heldigvis skrudd av, og en stor koketopp fikk vi 70 % avslag på i en annen kjøkkenbutikk.

Noe av det beste var kjøkkenbenken til høyre som i utstillingen var enda lengre. Den fungerte da som spiseplass fra andre siden. For vår del betyr det at vi fikk kjøkken til et skjevt hjem i akkurat riktig lengde, og benken er dyp. Det er så deilig med ekstra plass bakover når vi jobber i hjørnet ved kjøkkenmaskinen. Vi fikk også satt inn en brønn med stikkontakter nede i benken.

DSC_1644

Høyskapene har utrolig mye plass i seg. Det ene har skuffer, som gjør det så oversiktlig og fint. Da rommet er skjevt og rart ble skapene stående med en glippe fra siden. Det fikset min handyman med å sette opp en ramme av gipsplater rundt de fire skapene og monterte lister nede. Veldig fornøyde med den løsningen.

Det siste overskapet fikk vi ikke plass til på grunn av skråtaket vårt. Der satt vi inn en hylle fra HTH. Flisene bak kokeplaten er faktisk rester fra renoveringen av badet, som vi fikk flisleggeren til å sette opp her. Penger spart!

Her på kjøkkenet mitt lager jeg middager, matpakker, brød og de utallige kaffekoppene mine. Den flotte kjøkkenmaskinen var bryllupsgave fra mamma. Den er jeg veldig glad i. Men den maskinen på kjøkkenet jeg var aller mest glad i, brødbakemaskinen kjøpt på finn for 50 kroner, er borte. Den tok kvelden for snart to uker siden, og savnes veldig. Må finne meg en ny en!

DSC_1648

Det var kjøkkenet! Hvilket rom vil dere se neste gang?

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.