Kjole til bryllup – mine beste tips!

minimalisme sparetips Jun 23, 2019

I helgen var jeg i sommerens første bryllup. Jeg skal i to til denne sesongen. Hva skal jeg ha på meg? Hvordan velge kjole til bryllup?

Det er nok ikke bare jeg som har lurt på hva jeg skal ha på meg i et bryllup. Her har du mine beste tips:

  1. Les innbydelsen! Der står som regel dresskoden. Både smoking og mørk dress betyr fotsid kjole til bryllup for oss damene.
  2. Vit at du ikke skal dukke opp i hvit, rød eller sort kjole i et bryllup.
  3. Bruk en kjole du har. Åpenbart sparetips, men blir ofte glemt. Vi glemmer å lete i eget klesskap først! Jeg har kun én fotsid kjole. Den ble kjøpt i Hellas for fire år siden, og har kun blitt brukt én gang. Det er for lite for en så fin kjole, så den fikk bli med på bryllup i går.
  4. Lån fra noen andre. Det er ikke alltid så kult å dukke opp i samme kjole gang på gang. Og det er gøy med noe nytt. Jeg har fått låne kjolen mamma brukte i vårt bryllup. Den fortjener å få bli med på flere fester!
  5. Kjøp brukt. Den lyseblå kjolen kjøpte jeg på utendørs bruktmarked for 100 kr. Du finner også mange fine, pent brukte kjoler på finn.no og ‘tise.
  6. Lei en kjole hos for eksempel Fjong.
  7. Kjøp nytt, men gjennomtenkt. Jeg liker å se på prisen og tenke over hvor mange ganger plagget skal brukes. Festkjoler har en tendens til å bli brukt få ganger, og får derfor en høy pris per anvendelse. Det er kanskje bedre å bruke mer penger på ordentlige hverdagsplagg som skal brukes flere hundre ganger?

  

«Something old, something blue, something borrowed, nothing new »

Jeg kunne ha brukt samme kjole i alle bryllup jeg skal i denne sommeren. Å bruke samme antrekk flere ganger er jeg faktisk ganske glad i. Les om min kapselgarderobe her. Et tips da kan være å endre på tilbehøret. På bildene her har jeg ulike kjoler, men samme sveis, samme sko, samme ørepynt. Jeg skal også ha samme veske. Hadde jeg valgt å ha samme kjole i tre bryllup ville jeg heller variert tilbehøret og endret på håroppsettet.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.