Kjøp og salg på nett

minimalisme tjene penger May 14, 2017

Jeg har fått litt spørsmål om salg av ting på finn.no, Blant annet hvordan jeg treffer på prisen. Her får du mine beste tips!

Hjemme hos oss går det sport i å selge ting på Finn.no. Så dette har jeg erfaring med! Jeg har solgt CD-samlinger, stellebord, kaffemaskin, senger, mobiltefefoner, kjøleskap, BlueRay-spiller, lysestaker, kniver, biler og popcorn-maskin for å nevne noe. Stadig legger jeg ut ting for salg.

Det aller meste er småting, men det det blir penger av det, samtidig som vi får ryddet litt. Nå når vi pusser opp legger vi også ut lamper, panelovner og annet vi skrur av. Vi solgte til og med en dør og 4 dørhåndtak. Om ingen vil betale for sakene, gir vi det bort. Da sparer vi både tid og penger på å ikke måtte dra på gjenbruksstasjonen.

Mine erfaringer tilsier:

  • Elektronikk er populært. Stålsett deg for å få mange telefoner dersom du legger ut en iPhone!
  • Folk kjøper nesten hva som helst så lenge prisen er bra.
  • Det er en fin følelse å gi gamle ting nytt liv hos noen andre. Både miljø-og økonomihjertet gleder seg over å selge en brukt gjenstand.
  • Tenk sesong før du annonserer. Det kan lønne seg å vente med å selge ski til starten av neste vinter f.eks.
  • Klær er det vanskelig å selge på finn.no. Prøv andre kanaler, som appen ’tise!

For en måned siden gjorde jeg et lite forsøk. Jeg la ut to annonser for samme gjenstand. I den ene annonsen la jeg ved bilder, merkenavn og en god beskrivelse av gjenstanden. I den andre la jeg ikke inn bilde. Jeg skrev heller ikke merkenavn eller størrelse. Den mangelfulle annonsen ble kun vist 3 ganger på en måned, mens den med bilde og beskrivelse ble vist 38 ganger og ble solgt etter 2 dager.

smykke smykke2

Selge ting på nettet minutt for minutt:

  1. Rydd i en bod, skuff eller skap. Er en gjenstand mer verdt for deg enn du tror du får solgt den for – behold den. Er pengene mer verdt for deg, legg gjenstanden ut for salg.
  2. Ta deg god tid med annonsene. Det lønner seg som oftest ikke å samle ulike gjenstander i samme annonse, så lag en annonse for hver ting.
  3. Bilder er viktig, så ta bilde av det du ønsker å selge. Ikke overdriv stylingen, men er det klesplagg du skal selge vil kjøperne heller se plagget på deg enn liggende på gulvet/hengende på klehenger.
  4. For å finne riktig pris søk opp lignende annonser og se hva tilsvarende objekter koster. Er du usikker på salgsprisen kan du starte litt høyt, og heller sette ned prisen om du ikke får solgt.
  5. Gi god informasjon om det du selger. Ha med merkenavn, tilstand, størrelse og andre ting som er relevant for kjøperen.
  6. Tenk over om du ønsker å sende gjenstanden. Selv om kjøper betaler porto er det ikke sikkert det vil lønne seg for deg å si ja. Du må finne passende emballasje og gå på postkontoret. Verdt det? Smykkestativet over sa jeg ja til å sende, men blingset litt på beløpet det ville koste da pakken var så lang. Gikk dermed 35 kroner i minus på porto og fikk derfor kun 65 kroner for stativet. Ikke verdt å lage annonse, pakke pakke og å gå på postkontoret med. Burde ventet til noen kunne komme og hente det(en fordel med å bo midt i Oslo er at det ofte skjer).
  7. Ikke send en vare før pengene er på konto. Ta bilde av pakken på posten som bevis på at den er sendt. Da kan du bruke dette om kjøper etterspør pakken.
  8. Som beskrevet over; tenk sesong. For eksempel selges festdrakter til barn billig(og gis bort) hele året, men har plutselig verdi uken før 17.mai.

Jeg spurte Mannen om hans beste tips for kjøp og salg på finn.no for å hjelpe meg med dette innlegget.

«Ikke kjøp, bare selg» var rådet han ville komme med, i ekte pengesnakk-stil.

Men skal du kjøpe noe, er det jo lurt å sjekke om du kan finne det brukt først.

Mine beste tips for kjøp på finn.no

  1. Søk på skrivefeil eller let etter annonsører som ikke vet hva de selger. Søker du på «stokke flexi bath» er det selgere som vet verdien av det de selger, og setter prisen etter det. Jeg fikk vårt gratis i en annonse som het «babybadekar».
  2. Legg inn autosøk med det du leter etter, så får du se annonsene med en gang de legges ut. Kuppene ligger ikke lenge ute!
  3. Trykk inn på annonser som viser bilde av noe annet enn det du søkte etter. De andre som søker etter sofa trykker nok ikke inn på annonsen med fjellskoene, men det kan jo være en nybegynner som selger, som ikke har lest steg 2 i guiden min.
  4. Prut! Det gjør jeg helt automatisk om ikke annonsen er dagsfersk. Du kan se nederst i annonsen hvor gammel den er. Jo lengre den har ligget ute jo mer kan du prute. Selv når selger har fortstått at de ikke vil oppnå prisen de ønsket, vil de fortsatt selge varen.

Lykke til!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.