La klærne få leve lengre

sparetips Oct 27, 2018

Har du lyst til å føle deg som en superhelt? Sett deg ned med nål og tråd, og reparer noe!

Jeg har et fast sted der jeg legger klær vi ikke kan bruke fordi de må repareres. Det er som oftest en knapp som må sys i, eller et lite hull som må stoppes. Vi har også noen klær som går opp i sømmene, eller trenger en lapp på knær eller albuer. I dag tok jeg meg tid til å reparere tre av plaggene i bunken. Jeg er ikke så god på symaskin, så jeg syr det bare for hånd.

For å stoppe et hull eller sy i en knapp trenger du: tråd, nål, saks, litt tålmodighet og lyst til å bruke plagget igjen. De syferdighetene du ikke har kan du lære deg ved hjelp av YouTube!

Når plaggene ligger i bunken virker det som et heldagsprosjekt å få klærne i en slik stand at de kan brukes igjen. I virkeligheten tar det under fem minutter å sy i en knapp, og ikke mye lenger å stoppe et hull. En ekstra bonus er at man blir enda mer glad i plagget når man har reparert det selv. Da har du lagt inn egeninnsats, og ønsker i enda større grad å ta vare på det. Det er i alle fall min erfaring.

I dag sydde jeg igjen sømmen på en kjole på tre steder. Kjedelig at sømmene har startet å løsne, men jeg har brukt den masse. Nå som kulda har kommet har jeg savnet å kunne bruke akkurat denne kjolen, og lurer nå på hvorfor jeg ikke bare reparerte den tidligere. Det var veldig lett å få den i stand igjen!

Har også sydd i en knapp som løsnet på favorittblusen min i dag. Det er ikke lenge siden sist jeg reparerte dette plagget, faktisk. Da hadde en annen knapp falt av, og jeg fant den ikke igjen. Hjemme i mammas skattkammer (les:systue) fant vi en knapp som passet perfekt i fargene! Nå er det bare jeg i hele verden som eier denne blusen med denne spesielt fine knappen.

Det siste jeg tok tak i mens sønnen min sov, var en av hans små gensere. Det var en arvet ullgenser som trengte reparasjon. En av våre favorittgensere! Den er godt brukt og får småhull ganske ofte. Jeg synes det er godt å kunne se på klærne at han ikke sitter stille i barnehagen, men er ute og sliter ut klær! Jeg stopper hullene med en gang jeg ser dem, og nekter på den måten genseren å bli utslitt.

 

Etter en runde med reparasjon av klær kan du risikere å føle deg som en superhelt. Du har tross alt gjort et ubrukelig plagg til brukelig på kort tid.

Kos deg med syingen!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.