Denne kroppsskrubben kan du lage selv. Den består av få ingredienser, og gir deilig spa-følelse.

Hovedingrediensen er kaffegrut. Jepp, det du pleier å kaste etter å ha laget kaffe. Drister meg til å kalle den ingrediensen gratis.

Kaffegruten blandes med kokosolje(eller en annen olje om du vil ha det billigere). Kokosoljen må varmes lett opp for å bli så flytende at den kan blandes med de andre ingrediensene. Jeg blander også i havsalt og eterisk olje.

Forholdet jeg har brukt er dobbelt så mye kaffegrut som kokosolje, nesten like mye salt som olje og 10 dråper eterisk olje. Sånn ca. Lag den så hard eller flytende du selv ønsker. Den blir uansett deilig. Overraskende deilig.

Skrubben kan brukes over hele kroppen. Mest praktisk er det å smøre seg inn med herligheten i dusjen eller før et bad i havet. Gruten skylles av, men oljen blir værende på kroppen. Så om du ønsker deg litt luksus i hverdagen kan denne anbefales.

Litt mer om ingrediensene:

  • Kaffegruten skrubber huden, og fjerner på den måten døde hudceller. Koffein skal ha en oppstrammende effekt og inneholder antioksidanter. Kaffegrut er mild mot huden og mer miljøvennlig enn skrubber som inneholder mikroplast.
  • Saltet skrubber også huden og hjelper på blodsirkulasjonen. Kan hjelpe mot kløe og rødhet.
  • Kokosoljen gjør at herligheten lukter Hawaii. I tillegg til å hjelpe deg til å drømme deg bort gir oljen god fukt til huden.
  • Eteriske oljer kan ha mange ulike effekter, avhengig av hvilken du bruker. Jeg bruker lavendelolje om jeg vil ha en beroligende, søvndyssende effekt. Bergamotolje sies å virke mot anspenthet, spenningshodepine og stress. Jeg bruker den for en oppmuntrende og oppvekkende effekt.

Ha skrubben i fine små krukker dersom du skal gi bort i gave. Hjemmelagde gaver faller ofte i smak. Årets første julegavetips der altså.