Lag dine egne pompoms

Oct 27, 2016

De siste årene har det blitt vanlig å pynte med pompoms. Visste du at du kan lage dine egne for ca. 50 øre per stykk? Det eneste du trenger er 2 servietter, saks og eventuelt litt sytråd. Pompomsene blir finest om du bruker 3-lags servietter. Jeg har brukt «Fantastisk» fra Ikea.

dsc_1093Brett ut to servietter og legg dem oppå hverandre. Klipp av ca. en halv cm langs hele den langsiden hvor bretten er. Serviettene blir da åpne på begge sider. Spar den ene av «snorene» du har klippet av.

 

 

dsc_1097Start på kortsiden og brett serviettene til de ligner et trekkspill.

 

 

 

dsc_1099Bruk den tynne serviettstrimmelen til å knyte stramt rundt midten av «trekkspillet».

 

 

 

dsc_1102 Bre sidene av serviettene utover slik at de møter hverandre. Så starter du med å forsikte løsne øverste lag i den øverste servietten. Dra til det står rett opp. Fortsett så med det øverste laget på den andre halvdelen, før du går tilbake til den siden du startet på. Hvert serviettlag skal dras fra «bunken» den ligger i.

 

 

dsc_1104 Skal pompomen være rund drar du halvparten av lagene nedover og halvparten av lagene oppover. Skal pompomen være flat på den ene siden drar du alle lagene oppover, Da kan det holde å bruke kun en serviett, men pompomen blir fyldigst om du bruker to.

 

 

dsc_1106Ferdig rund pompom. Fester du en sytråd når du knyter på midten så har du oppheng. Skal pompomsene brukes som pynt på bordet er det finest å lage dem flate på den ene siden.

 

 

 

Jeg lager pompoms til barnedåp, men du kan også pynte med slike ellers. Lag dem i sort og oransje og de passer perfekt til halloween!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.