Matbudsjett

sparetips Jul 28, 2015

Hvordan det gikk da jeg skulle halvere matbudsjettet? Kort oppsummert: veldig dårlig!

Jeg utfordret meg selv og dere til å halvere matbudsjettet i en måned, for å få ryddet opp i skuffer og skap, og for å spare penger så klart. Budsjettet vårt ble på 500 kr i uken. Dette greide vi ikke å holde oss til.

Uke 1 fikk godkjent minus. Vi handlet på IKEA, og spiste middag der. Det var nok til at vi havnet over budsjettet den uken.

Uke 2 startet med storhandel. 550 kr ble brukt og vi var allerede over budsjett. Vi handlet i tillegg litt småtteri utover i uken. Helt proffe på dette med storhandling har vi tydeligvis ikke blitt. Så ble vi bedt på grilling(spleiselag), som forverret smellen ytterligere. Helgen fortsatte med lunsj ute, sushi og pizzakveld. Utskeielsene førte til at vi brukte 1 715 kr på mat den uken. Au!

Uke 3 gikk ikke stort bedre. Plutselig var det sommer i Norge, og det ble endel innkjøp til standen, samt impulskjøp der. I tillegg var vi ute og spiste lørdag kveld med venner. 1 843 kr. Huff huff huff

Uke 4 får godkjent minus. Vi brukte i overkant av sekshundre kroner på mat denne uken.

Jeg må innrømme at det svir litt å måtte dele dette med dere. Jeg som egentlig er så god til å spare! Jeg er også god på å kose meg, og angrer ikke på at vi spiste ute med venner, eller dro på grilling. Sommeren må nytes mens den er her, og da den bare var her en helg er jeg glad for at vi brukte den helgen ute, selv om det ble dyrere enn budsjettert.

Jeg fokuserte ikke hardt nok på utfordringen jeg hadde gitt meg selv, og har lært at en halvering av matbudsjettet ikke skjer av seg selv. Man må fokusere for å få til endringer. Vi har fortsatt mat hjemme som bør spises før vi kjøper nytt. Og selv om storhandling gjorde at vi gikk over budsjettet, er jeg fortsatt positiv til konseptet. Jeg skal bli flinkere til å planlegge, og startet allerede på søndag med å planlegge denne ukens middager.

Nå blir det sparebluss på maten frem til vi drar på ferie. Vi leier ut til feriegjester mens vi selv er borte, så Hellas-budsjettet er romslig. Det blir deilig å ikke være i sparemodus når vi først er på tur.

Jeg kjører utfordringen igjen. 500 kr denne uken. 500 kr neste uke. Ønsk meg lykke til!

Noen som henger seg på?

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.