Menskopp

Jan 09, 2017

Jeg husker ikke hvorfor jeg sluttet å bruke min forrige. For nå, etter noen år, har jeg kjøpt meg en ny. For et genialt produkt!

En menskopp er det det høres ut som; en kopp som samler opp menstruasjonsblodet. Da trenger man hverken bind eller tamponger. Menskoppen kan brukes i ti(!) år før den må byttes ut.

Menskopp er god hverdagsøkonomi, leste et sted(som jeg ikke fant igjen for kilde dessverre…) at kvinner bruker i snitt 30 000 kroner i løpet av livet på bind og tamponger!

Menskoppen sparer deg og miljøet for alt avfall som vanligvis produseres under mensen. Bind og tamponger er avfall som ikke gjenvinnes. Og det er store mengder vi snakker om!

Koppen tørker ikke ut slimhinnene slik som tamponger gjør og det blir ikke klamt slik som det blir med bind. Vinn vinn vinn for kropp, økonomi og miljø her altså!

Det finnes flere ulike merker og størrelser. Jeg kjøpte nå en annen type enn jeg hadde for flere år siden, og den fungerer helt på samme måte. Settes inn ved å brette den som vist på bildene under. Den skal ikke plasseres like langt inn som en tampong, men skal heller ikke kjennes under bruk. Tømmes 2-4 ganger om dagen står det i bruksanvisningen. Kan også soves med og brukes under trening og bading. Skylles i kaldt vann hver gang den tømmes, og vaskes og eventuelt steriliseres før og etter hver menstruasjon.

img_1120 img_1125 img_1126

Ikke helt enkelt å regne ut sparepotensialet her, for det er så ulikt hvor mye penger vi jenter bruker på mensen. Kjedenes billigmerker fører bind og tamponger, men prisen for en kopp spares nok uansett fort inn. 299 kroner betalte jeg for denne.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.