Vår nye bil

Sep 21, 2018

Som beskrevet i forrige innlegg blir 2018 året vi kjøper en «ordentlig» bil. Og er det en ting jeg i utgangspunktet ikke er glad i å bruke penger på, så er det bil. Så det er med litt blandede følelser jeg slipper denne røde råtassen inn i livet mitt.

Jeg var veldig fornøyd med vår forrige bil, og har tidligere skrytt av den her på bloggen. Nå har vi hatt den i tre og et halvt år, og regnestykket er like godt. Men alle gode ting tar slutt, og nå har vi bestemt at hensyn til sikkerhet og lengre rekkevidde vinner over den billige bilen. Vi kjøpte den gamle bilen for 149 000 kroner i 2015, og verditapet har vært ganske stort. Vi håper på å få solgt den for 75 000. Den har da kostet oss litt over 20 000 i året – omtrent det samme som jeg anslo her at den sparte oss. De økonomiske fordelene har absolutt veid opp for kort rekkevidde og dårlig beinplass!

Men nå er den nye bilen vår her! Jippi. Vi holder oss til el-bil, da vi har vært fornøyde med det, og selv om det er spørsmål knyttet til miljøvennligheten, tenker jeg uansett at det er et skritt i riktig retning at man går vekk fra fossilt drivstoff. Ser litt råere ut enn vår lille, rare iOn, er tryggere, har ryggesensor med kamera og annet utstyr jeg ikke har funnet ut av enda. En helt ny verden for meg som alltid har kjørt enkle biler. God plass til barnesete er det også i denne.

Den nye bilen er en andre generasjon Nissan Leaf. Den kan kjøre 380 km uten å lade! Så da har vi muligheten til å besøke besteforeldre uten ladepause, dra til fjells med egen bil mm. Den kostet oss 299 700 kroner. En del dyrere en bilen vi selger. Det gjør at jeg får spart litt mindre i fond i år enn jeg skulle ønske. Men det at jeg sparer såpass mye hver måned gjør at jeg kan kjøpe bil når jeg vil uten å måtte ta opp lån. Det velger jeg å være fornøyd med! 

Nå gjelder det å få solgt den gamle bilen og å finne riktig forsikring for denne nye!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.