Mine aller beste sparetips

sparetips Dec 11, 2018

Nå er en ny episode av podcasten min tilgjengelig! Tusen takk til dere som har hørt på introduksjonsepisoden, og gitt meg tilbakemelding. I episode 2 deler jeg de sparetipsene som fungerer aller best for meg.

 

Episoden kan du høre her: iTunesStitcherSpotifyGoogle Podcasts eller søk den opp der du hører på podcast. Den skal være på alle plattformene nå.

Her følger en kort oppsummering av rådene jeg snakker om i podcasten:

  1. Det første tipset mitt er å betale deg selv først når du får penger inn på konto. Sett opp et autotrekk fra lønnskonto til sparekonto dagen etter lønningsdato.
  2. Få brukt med sløsingen ved å tenke på om kjøpene gjør deg lykkelig. Du kan også regne om prisen for en vare til arbeidstimer, for å finne ut om du synes det er verdt det for deg. Å utsette kjøpet et døgn gjør at du får tid til å tenke gjennom om du virkelig trenger varen, eller om du heller kan spare pengene.
  3. Kjøp brukt. Jeg tipser i podcasten om både finn.no, loppemarkeder, ’tise, gjenbruksbutikker og ulike facebookgrupper.
  4. Du må ikke makse alt! Jeg lurer på hvor mye bedre en dag på spa er hvis du kjøper alle tilleggstjenestene, og om det er et poeng i å kjøpe ting på ferie du ikke ville kjøpt hjemme.
  5. Vær klar over, og klar på, dine prioriteringer. Ikke sammenlign deg med alle. Finn ut hva dine prioriteringer er, og la pengebruken din reflektere dette.
  6. Bli med i #teammatpakke. Med mindre dyre lunsjer står på prioriteringslista di, kan du spare mye på å starte med matpakke. På jobb, på handletur og biltur. Invester i en brødbakemaskin for ekstra lykkefølelse!
  7. Unngå livsstilsinflasjon. Et sparetips som virkelig monner er å ikke la hvor mye penger som kommer inn styre hvor mye du bruker. Det er veldig vanlig, og virker å skje helt av seg selv. Så pass på når du øker inntekten, at ikke forbruket også økes. Et smart grep kan være å sette opp et autotrekk til sparekonto på lønningsdato. Beløpet kan være akkurat det samme som du har gått opp i lønn.
  8. Øk inntekten. Skal du virkelig spare mye, må du også øke inntekten. Den ekstra inntekten kan spares i sin helhet! Mange kan jobbe ekstra i en allerede eksisterende jobb. Jeg liker å ha litt ulike inntektskilder, og tar småjobber ved siden av fulltidsjobben min for å kunne spare enda mer.

Hvis dere lurer på noe rundt disse tipsene, eller vil gi meg tilbakemelding på podcasten, blir jeg glad for en kommentar her. Legg gjerne igjen noen stjerner og en anmeldelse der du hører på podcasten, også, så får podcasten mer synlighet, og sparetipsene tilgjengelig for flere.

Håper dere har fine adventsdager! Husk at julen ikke handler om å bruke mest mulig penger.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.