Omsorg og system gjør at vi ikke trenger å kjøpe nytt

Apr 24, 2016

Forrrige helg lot vi oppussing være oppussing og gjorde litt andre ting her hjemme. Vi fikk ryddet i gangen og boden i tillegg til å legge bort vintertøyet. Jeg har også lagt bort alt tøy som ikke lenger passer over den voksende magen. Nå er det god plass i klesskapet, men utvalget er fortsatt bra nok. Deilig med god oversikt!

Mannen har gledet seg til våren, og følelsen av nye sko på bar asfalt. Som den gledesdreperen jeg er satt jeg frem alle sko vi eide, og spurte om vi skulle gå ut og kjøpe oss noen flere par.

Litt kvalmt at vi hadde såpass mange sko. Og selv om mange av parene er flere år gamle, er de jo fortsatt brukbare!

Etter vi hadde stått og skammet oss en stund gjorde Mannen en kjempeinnsats med å vaske, pusse, impregnere og jeg vet ikke hva, før vinterskoene ble ryddet bort. Alle penskoene fikk seg også en puss mens han var i gang. Vi kastet et par sko hver og satt gamle favoritter frem i skohyllen. Noen av parene hadde vi til og med hadde glemt at vi eide! System og orden har masse å si. Og det har vi absolutt ikke hatt i skoene våre. Nå ligger treningssko i egne poser. Posene er merket med navn og idrett. Vi ble kanskje litt vel ivrige med systematiseringen? Sommersko står nå på rekke i rad i boden og lengter etter varmere vær. Og vi vet at ingen av oss trenger nye sko. Verken vintersko, vårsko, pensko eller gymsko.

Som jeg har skrevet om før, liker jeg å reparere ting som går istykker. Og når Mannen tok ansvar for alle skoene brukte jeg tiden på en gammel jakke. Jeg er ikke den fødte syerske, men å reparere ødelagte klær er pengebesparende, og da er jeg med! Den fine vårjakka mi hadde lommer med hull i. Veldig irriterende. Kanskje ikke irriterende nok til at jeg ville kjøpt en ny og erstattet den med, men nå er hullene i alle fall sydd igjen. Jakken er ikke irriterende lenger, bare fin. God følelse å ha reparert noe selv. Og mens jeg var i gang med nål og tråd sydde jeg i en løsnet knapp i Mannens bukse. Buksen kunne jo ikke brukes uten knappen, så den syjobben var faktisk litt viktig.

 

Håper dere ble inspirerte til å ta vare på sko dere har istedenfor å kjøpe nye. Og sy i den dumme knappen! Det tar ikke lang tid og føles veldig bra.

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.