Oppussing er dyrt

bolig Jan 12, 2016

Vi flyttet inn her i februar i fjor, og har jevnt og trutt drevet med oppussing her. I vår og sommer var det mye riving og maling, både inne og ute på terrassene. Det kostet ikke stort, men de siste månedene har vi hatt større kostnader. Og det er nettopp på store kostnader man kan spare mye. Det gjelder å lete etter gode tilbud, samt tørre å spørre hva som kan gjøres med prisen.

  • Vi pusset opp stuen. Det meste gjorde vi selv, men sliping, oljing og voksing av gulvet satt vi bort til noen som kan det. Vi prutet fra 375 kroner til 250 kroner pr m2(sparte 7 250 kroner), og er veldig fornøyde med resultatet.
  • Vi byttet kjøkken. Det gamle var helt håpløst. Hjemmebygd og upraktisk. Det nye kjøkkenet var et utstillingskjøkken, som var satt ned fra 133 000 til 29 900 kroner. Det blir litt feil å hevde at vi sparte 103 100 kroner på å kjøpe dette kjøkkenet. Vi ville ikke ha kjøpt et så dyrt kjøkken i utgangspunktet. Men vi er strålende fornøyde. Kjøkkenet satt Mannen på plass i romjulen sammen med min elektrikerbror som ga oss 5 timer arbeid i julegave. Helt perfekt!
  • Fra et annet utstillingskjøkken(i en annen butikk) kjøpte vi en induksjonskoketopp som var satt ned fra 20 000 kroner til 6 000 kroner. Fortsatt dyrt spør du meg, men jeg kan ikke lage all mat i mikrobølgeovnen!
  • Oppvaskmaskin hadde vi. Mannen hjalp en kamerat med å sette opp et kjøkken og tok med seg deres gamle som takk for hjelpen. Kjøleskap var julegaven fra svigermor.
  • Før kjøkkenet kunne settes på plass måtte vi blokkere en dør, rive ut en murt ventilatorhette samt sparkle tak og vegger. Vi leide inn noen til å gjøre denne jobben. De sparklet også taket på soverommet. Det har blitt veldig fint. For det første har vi revet ut en del skap som stod helt opp til taket. Og for det andre var det som på kjøkkenet strietapet(ja, i taket). Vi betalte 12 000 kroner for disse jobbene.
  • Vi byttet også ut alle spottene i leiligheten. Hver og en av de 44 spottene var brannfeller; satt rett i isolasjonen. Nå har vi LED downlights som ikke blir varme og som er godkjent for bruk uten spotkasser. Det kostet oss 18 700 kroner, men da vi skjønte hvor farlige de gamle var var det ikke noe alternativ til å bytte ut alt sammen.

Hvordan har disse store utgiftene påvirket sparemålene for 2015 jeg satt meg i april?

Det holder jeg på å lage en oversikt over. Kommer på bloggen snart!

Vil du ha mer Pengesnakk?

 

Legg igjen navn og epost under, så får du med deg de beste tipsene og nyhetene fra meg.

Jeg behandler informasjonen din trygt, og du kan når som helst melde deg av lista.