Få oversikt over økonomien

youtube Mar 17, 2022

Er det mulig å gå fra frustrasjon til full oversikt på under 1 time?

Ja, absolutt. Og det starter med å se det store bildet.

Følg instruksjonene i videoen, og fyll ut ditt eget skjema for full oversikt over pengene dine, og en plan for sparing og gjeldsnedbetaling fremover:

Slik får du oversikt

  1. Pengene. Få oversikt over alle pengene du eier ved å logge deg inn og sjekke alle kontoer.
  2. Gjeld. Få oversikt over lånene dine ved å ta kontakt med de du skylder penger, sjekke saldo på kredittkort og logge inn der du har lån f.eks Lånekassen.no og banken du har boliglån eller forbrukslån i. 
  3. Inntekt. Å vite hvor mye penger du får inn hver måned er også info du bør ha. Sjekk lønnslipp eller avtaler.
  4. Analyser forbruket. Det holder i første omgang å se kontoutskriften fra januar og februar, og markere hvilke transaksjoner du er fornøyd med og ville gjort igjen. De kan markeres grønt, mens du bruker f.eks rød tusj for å markere kjøp du ikke er fornøyd med og ting du ikke vil bruke like mye penger på i fremtiden. På skjemaet kan du sortere forbruket ditt inn i "øke", "kutte ut", "redusere" og "beholde" for å starte prosessen med bevisstgjøring og få pengene dine til å strekke lenger på ting du liker å bruke penger på.
  5. Sett opp budsjett. Du må ikke bruke budsjett og føre regnskap fremover selv om du gjør denne øvelsen nå, men da har du en "eksempelmåned", som viser oss hva sparepotensialet ditt er. Når du vet inntekt og utgiftsnivå ser du også hvor mye som kan spares en normal måned.
  6. Den siste oppgaven er den gøyeste. Nå skal du bestemme hvor overskuddet ditt skal havne. Jeg vil anbefale deg å bruke så mye som mulig på lån med høye renter, men deretter er det opp til deg? Stor bufferkonto, investere til fremtiden eller spare til ny bil?

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.